Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Δήμος Βέροιας: Εκεί που δεν...αυτοαποθεώνονται, αλλά επιβάλλουν πρόστιμα για παράνομη αφισοκόλληση


" Θέμα :Έγκριση ή μη επιβολής προστίμου και καθορισμός ποσού προστίμου για τη ρύπανση δημόσιου χώρου, σε βάρος της πολιτικής παράταξης ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 

Έχοντας υπόψη,

Το άρθρο 60 του ν. 4952/2022  «Αφαίρεση παράνομων διαφημιστικών πλαισίων και διαφημίσεων

και επιγραφών – Τροποποίηση παρ. 1,2,5 & 6 του άρθρου 9 του ν. 2946/2001» 

 1.Η παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 2946/2001 (Α' 224) αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Η αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πλαισίων και διαφημίσεων και των παράνομων επιγραφών γίνεται, με απόφαση του φορέα της παρ. 2 του άρθρου 8, ο οποίος έχει την αρμοδιότητα επιβολής προστίμου.Ειδικότερα:

α) Πλαίσια και διαφημίσεις που τοποθετούνται σε δημοτικούς ή κοινόχρηστους χώρους άνευ ή κατά παρέκκλιση των αδειών της παρ. 1 του άρθρου 5 ή στα οποία δεν αναγράφονται τα στοιχεία της παρ. 2 του άρθρου 4, καθώς και σε κολώνες φωτισμού ή στύλους κατά μήκος δημοτικών οδών, θεωρούνται ρύποι και απομακρύνονται εντός πέντε (5) ημερών από την καθ' οιονδήποτε τρόπο ενημέρωση του οικείου δήμου και με ευθύνη αυτού, χωρίς να απαιτείται η έκδοση απόφασης του πρώτου εδαφίου.

β) Αναλόγως, σε περίπτωση που τοποθετούνται πλαίσια και διαφημίσεις σε χώρους αρμοδιότητας της περιφέρειας ή της αποκεντρωμένης διοίκησης, αυτά απομακρύνονται εντός πέντε (5) ημερών, με ευθύνη αυτών".


Στον δήμο Βέροιας ευτυχώς δεν...αυτοαποθεώνονται αλλά τηρούν κατά γράμμα τον νόμο για την παράνομη αφισοκόλληση. Πριν λίγες μέρες βλέποντας τις, παράνομες, αφίσες συλλόγου στις κολώνες της ΔΕΗ, απογοητεύτηκα. Γυρίσαμε χρόνια πίσω, μήπως;

Καλά για εκείνο το πανό στην είσοδο της πλατείας που αναρτάται κατά καιρούς, από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, δεν μιλάμε! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου