Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

I Love...Messolongi


Κήπος ηρώων στην ιερή πόλη του Μεσολογγίου. Εκεί όπου είναι θαμμένα τα οστά των πεσόντων Μεσολογγιτών κατά την μεγάλη έξοδο. Χώρος θυσίας. Εκεί και ο τάφος του Μάρκου Μπότσαρη. Όχι, εκεί δεν είχαν την ιδέα να βάλουν το I love Messolongi. 

Χώρος θυσίας στο Κιόσκι της Νάουσας. Τα οστά των δισχιλιων Ναουσαίων νεομαρτύρων πετάχτηκαν στον όχθο. Τα οστά του Καρατάσου πετάχτηκαν στο χωνευτήρι του κοιμητηρίου της πόλης, γιατί είχαν σερβική αναθηματική στήλη. Που να ξέρουν οι χουντικοί της Νάουσας για την τιμή που προσέφεραν οι Σέρβοι στον απελευθερωτικό τους αγώνα από τον μεγάλο μας οπλαρχηγό.


Χώρος θυσίας στο Κιόσκι. Κάποτε  δόθηκε για λουνα παρκ, για παιχνίδια, για ανθοεκθέσεις. Τώρα για να μπει το I 💕 Naoussa, σκεπάστηκε το γλυπτό της θυσίας. Ναι, θα πείτε κυρίες και κύριοι. Αφήστε την πόλη να έχει ένα σημείο για selfies. Πού; Σε έναν χώρο ιερό και ηρωικό; Λυπάμαι αλλά οι καρδιές των νεομαρτύρων και των ηρώων μας ακόμη χτυπούν Χριστό και Ελλάδα. Κάτω από τα πλατάνια που κρεμάστηκαν,, αρνούμενοι να τους απαρνηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου