Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας με την υποστήριξη του Ελληνικού Τμήματος TICCIH διοργανώνουν, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στην Αίθουσα ΒΕΤΛΑΝΣ του Πολυχώρου «Χρήστος Λαναράς» στη Νάουσα (ώρα έναρξης 10.30), ημερίδα με θέμα «Προστασία και διαχείριση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς της Νάουσας- Προς ένα Εθνικό Δίκτυο Ο.Τ.Α.».
Η ημερίδα αποσκοπεί αφενός στην παρουσίαση του εξαίρετου κτιριακού αποθέματος της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης, τα έργα προστασίας και τις δυνατότητες περαιτέρω ανάδειξής τους, καθώς και στη σημασία της δημιουργίας του Πανελλαδικού Δικτύου Ο.Τ.Α. για τη βιομηχανική κληρονομιά. Στο πλαίσιο της ημερίδας θα υπογραφεί το Σχέδιο Αρχών του Δικτύου Ο.Τ.Α. για την προστασία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας:
10.30 -10.45:
Χαιρετισμοί από Δήμαρχο Νάουσας, Πρόεδρο ΚΕΔΕ, Πρόεδρο Παραρτήματος Θεσσαλονίκης ΕΛΛΕΤ, Πρόεδρο Ελλ. Τμ. TICCIH
10.45 - 11.45:
- Αλέξανδρος Οικονόμου, Αρχιτέκτων, «Η Βιομηχανική Κληρονομιά της Νάουσας και οι προσπάθειες προστασίας και ανάδειξής της»
- Βάλια Αμοιρίδου-Γιώργος Αδαμίδης, Αρχαιολόγοι-Μουσειολόγοι, «Η πορεία προς τη μόνιμη έκθεση του Κέντρου Βιομηχανικής Κληρονομιάς του Δήμου Νάουσας στο συγκρότημα ΕΡΙΑ»
- Όλγα Δεληγιάννη, Αρχιτέκτων ε.τ. ΥΠΠΟ, Μέλος ΕΛΛΕΤ-TICCIH, «Η βιομηχανική κληρονομιά της Νάουσας ως πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας και της Ευρώπης»
- Μαρία Μαυροειδή, Δρ Ιστορικός-Βιομηχανική Αρχαιολόγος, Πρόεδρος Ελληνικού Τμ. TICCIH, “Το Σχέδιο Αρχών συνεργασίας ΟΤΑ για την προστασία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς και η σημασία δημιουργίας ενός Δικτύου»
11.45-12.15:
Συζήτηση και Υπογραφή του Κειμένου Αρχών συνεργασίας Ο.Τ.Α. για την προστασία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς
12.15-13.15:
Περιήγηση και παρουσίαση της μόνιμης έκθεσης "Ιστορίας Νήματα: Η βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας στη Νάουσα"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου