Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Άρωμα...Νάουσας στο φεστιβαλ CIOFF μεσογειακών πολιτισμών το 2023 στην Κέρκυρα

 


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, το μεσημέρι της Κυριακής οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν το Ελληνικό τμήμα του CIOFF, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ο Μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος των Σινιών, στο πλαίσιο

του Διεθνούς Φεστιβάλ CIOFF Μεσογειακών Πολιτισμών που θα πραγματοποιηθεί 6-10 Σεπτεμβρίου 2023 στην Κέρκυρα.

Η επίσημη ανακοίνωση του φεστιβάλ έγινε από τον πρόεδρο του ελληνικού τμήματος του CIOFF, Κώστα Ιωαννίδη το Σάββατο 20 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακών Πολιτισμών θα φιλοξενηθεί στην Κέρκυρα το Σεπτέμβριο του 2023 με τη συμμετοχή 16 χωρών της Μεσογείου, με περισσότερους από 400 χορευτές, μουσικούς, παραδοσιακούς τεχνίτες, σεφ και εκθέτες που θα παρουσιάσουν διαφορετικούς πολιτισμούς και παραδόσεις. Κύριο θέμα του φεστιβάλ είναι η θάλασσα και οι σχέσεις που δημιουργούνται ανάμεσα στους λαούς και τουςπολιτισμούς της Μεσογείου στο πέρασμα των χρόνων. Σκοπός της διοργάνωσης είναι ηπροώθηση της φιλίας και της ειρήνης μέσω πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εθίμων,παραδόσεων, φορεσιών, μουσικής και χορού και η παρουσίαση των πολιτιστικώνομοιοτήτων και διαφοροποιήσεων που ενώνουν δημιουργικά τους λαούς. Θα αποτελέσειδε, ένα εξαιρετικό παράδειγμα προώθησης και διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς και του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις και δράσεις σε εμβληματικά σημεία της πόλης της Κέρκυρας αλλά και στο βόρειο και νότιο τμήμα του νησιού, με εκθέσεις, χορευτικά και γαστρονομικά εργαστήρια, επιστημονικό συνέδριο, οικονομικό φόρουμ, δράσεις της νεολαίας του CIOFF.


Ευχές στον συμπατριώτη πρόεδρο του Cioff , Κώστα Ιωαννίδη να είμαι πετυχημένες οι εκδηλώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου