Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών το σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Νάουσας

 


Την Παρασκευή 16/07/2021 έγινε στο κτίριο ΕΔΟΘ συνάντηση εκπροσώπων των σωματείων υγειονομικών της Κεντρικής Μακεδονίας. Μοναδικό θέμα ο προωθούμενος από την κυβέρνηση υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών και οι προσπάθειες εκφοβισμού και διάσπασής τους.

Ομόφωνα οι εκπρόσωποι των υγειονομικών στηρίζουν την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid-

19 αλλά τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και των απειλών για ποινές, περικοπές μισθών και απολύσεις. Καταδικάζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης ως αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές και προσβλητικές απέναντι σε εργαζόμενους που στήριξαν και στηρίζουν από την πρώτη στιγμή το περιφρονημένο, συκοφαντημένο δημόσιο σύστημα υγείας. Η ΠΟΕΔΗΝ και η ΑΔΕΔΥ τοποθετήθηκαν κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αποφασιστικά και δυναμικά για το θέμα.

Ζητούν από τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων των υγειονομικών να στηρίξουν τις αποφάσεις των εκπροσώπων τους και να ενημερώσουν άμεσα τους εργαζόμενους στους χώρους τους.

Οι υγειονομικοί (ήρωες κατά τα λεγόμενα της κυβέρνησης) εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι στεκόμαστε ενωμένοι απέναντι στον κοινό εχθρό μας, τον Covid-19 αλλά και σε οποιονδήποτε προσπαθεί να μας διχάσει και να μας εκφοβίσει.

Οι υγειονομικοί, όπως και οι πολίτες, έχουν σίγουρα ατομική ευθύνη για τον περιορισμό της πανδημίας αλλά έχουν ευθύνη και  απέναντι στη διαφύλαξη της δημοκρατίας, του συντάγματος και τον περιορισμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των Ελλήνων.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν και να πράττουν με σύνεση και υπευθυνότητα αυτό που πολύ καλά ξέρουν και έκαναν με επιτυχία έως τώρα.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Αϊδίνης Ανδρέας                                                                                          Ανθρακέα Κατερίνα  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου