Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Τρόποι αξιοποίησης καραντίνας…Της Φωτεινής Μουρατίδου


 Διανύουμε ακόμη μια δύσκολη χρονιά εν μέσω πανδημίας, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει αυτό το δύσκολο ταξίδι. Όλοι μας, τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τον περνάμε αν μη τι άλλο κλεισμένοι μέσα στο σπίτι, για να προστατευτούμε εμείς οι ίδιοι αλλά και για την προστασία των δικών μας ανθρώπων. Προφανώς, ο ελεύθερος μας χρόνος είναι πολύ περισσότερος από κάθε άλλη φορά, γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται να τον αξιοποιήσουμε δημιουργικά.

Οι σημερινές συνθήκες εγκλεισμού θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως μια ευκαιρία, ώστε ο καθένας μας να αφιερώσει τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτει σε κάτι που τον χαροποιεί ιδιαιτέρως και προηγουμένως δεν είχε την πολυτέλεια χρόνου να το κάνει πράξη. Για παράδειγμα, οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους, είτε παίζοντας κάποιο εκπαιδευτικό – διαδραστικό παιχνίδι, είτε διαβάζοντας κάποιο λογοτεχνικό βιβλίο ή παραμύθι. Μια καλή πρόταση θα ήταν να πάρετε ένα βιβλίο με μύθους τους οποίους θα δραματοποιήσετε κάνοντας σκετσάκια ή ακόμα παίζοντας παντομίμα με στόχο να κερδίσει αυτός που θα καταφέρει να βρει σε ποιον μύθο αναφέρεστε. Επίσης, μια  άλλη επιλογή  είναι να βγάλετε στην επιφάνεια κάποιο από τα επιτραπέζια που διαθέτετε στο σπίτι σας, βέβαια, σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και τα παζλ. Ακόμα, μπορείτε να βάλετε την αγαπημένη μουσική των παιδιών σας , να δυναμώσετε την ένταση, να τραγουδήσετε μαζί τους και να χορέψετε.


Από την άλλη πλευρά, οι ενήλικες έχουν χάσει την αισιοδοξία τους γιατί τους έχει καταβάλει ο αυτοπεριορισμός, ο εγκλεισμός, η καραντίνα. Ένας καλός τρόπος να ξεφύγετε απ’ όλα αυτά που σας προβληματίζουν είναι το διάβασμα, είναι ιδιαίτερα χαλαρωτικό και θα σας βοηθήσει να διευρύνετε τους ορίζοντες σας. Υπάρχουν διαφορετικά είδη γραφής και σίγουρα θα βρείτε κάποιο ιδανικό για εσάς. Στα social media  γίνονται καθημερινά διαδικτυακά σεμινάρια, ημερίδες, ομιλίες, συνέδρια ποικίλων θεμάτων, είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να παρακολουθήσετε κάποιο που σας ενδιαφέρει. Επιπλέον, υπάρχουν στο διαδίκτυο άπειρα βίντεο γυμναστικής τόσο για εξωτερικό χώρο, όσο και για εσωτερικό.

Συμπερασματικά, αν το σκεφτείτε καλύτερα η καραντίνα έχει αρκετά θετικά πέρα από τα αρνητικά που όλοι γνωρίζουμε. Αντιλαμβανόμενοι ότι το κάθε λεπτό είναι πολύτιμο και ο χρόνος πίσω δεν γυρνά, ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τον ελεύθερο μας χρόνο  προς όφελος της πνευματικής και της σωματικής εξέλιξης μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου