Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Νικόλας Καρανικόλας: Πλαφόν στις δράσεις του «Τρίτσης»



Την επιβολή πλαφόν από την διοίκηση του υπουργείου εσωτερικών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ανακοίνωσε ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας, στην διάρκεια της, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας 29ης Μαρτίου. «Δεν είναι καλά τα νέα. Μπαίνει πλαφόν ύψους 15 εκ. ευρώ, σε δήμους σαν τον δικό μας, στο πρόγραμμα «Τρίτσης» που είναι η συνέχεια του «Φιλόδημος ΙΙ». Είναι το μόνο αναπτυξιακό έργο που τρέχει αυτή την περίοδο. Μόνο τα έργα που έχουμε καταθέσει από την ΔΕΥ Νάουσας, το ξεπερνούν. Είχαμε πολλές προτάσεις σε υποδομές, αγροτική οδοποιία, πράσινο, ανακύκλωση, απορρίμματα. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τις προτάσεις, έστω και με  αυτό το πλαφόν» τόνισε ο κ. Καρανικόλας.  

«Είναι μια κάποια διέξοδος το "Τρίτσης", έχοντας όμως τις αδυναμίες των προγραμμάτων που αναφέρονται σε εθνικό σχεδιασμό» τόνισε στην τοποθέτηση του ο Νίκος Κουτσογιάννης, ζητώντας παράλληλα από τον δήμαρχο να υπάρξει ισορροπία στα έργα που σχεδιάστηκαν επί δικής του δημοτικής αρχής και των νέων προτάσεων

Απάτη που ρίχνει στάχτη στα μάτια των δήμων χαρακτήρισε την διαχείριση του προγράμματος ο σύμβουλος της ΛΑ.Σ, Λάκης Λακηνάνος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σταύρος Τσέλιος, που αναφέρθηκε στην μετεξέλιξη του «Φιλόδημου ΙΙ» στο «Αντώνης Τρίτσης», με κουτσουρεμένους πόρους.


Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, ειδικά για τους μικρούς δήμους της περιφέρειας, που πρέπει μέσα στον Απρίλιο να καταθέσουν τις προτάσεις τους, εντελώς κουτσουρεμένες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου