Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Ο π. Παύλος Παπαδόπουλος για την Μαριάννα μας

Μάτια καθαρά, βλέμμα φωτεινό και ήρεμο. 

Ό,τι και να πεις, ό,τι και να γράψεις δεν μπορεί να περιγράψει τον πόνο και την απώλεια. Ένα νέος άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια, γεμάτος όνειρα, έφυγε.

Η Μαριάννα μας, σήμερα 30 Ιουλίου 2020 μας άφησε. Πάλεψε όσο μπορούσε.

Ένας άνθρωπος που έζησε μέσα στην άσκηση και την καθαρότητα όχι επειδή έτυχε, όχι γιατί έτσι της δίδαξαν, αλλά γιατί η ίδια το επέλεξε, γιατί η ίδια αγάπησε και πόθησε τον Χριστό.

Η ζωή της εδώ, μέσα στην φθορά, τελείωσε. Τώρα πλέον είναι αιώνια, ελεύθερη, μέσα στο φως, μέσα στην μακαριότητα της αγκαλιάς Του.

Ο πόνος μας μετριάζεται έχοντας την βεβαιότητα ότι πλέον η Μαριάννα μας δεν πονά, δεν υποφέρει, δεν είναι αιχμάλωτη του ασθενικού της σώματος.
Τώρα πλέον ζει και κινείται στην ζωή μετά την ζωή, τώρα απολαμβάνει τους καρπούς των κόπων της, των νηστειών της, της υπακοής της, της ταπείνωσής της, της καλοσύνης της, της έντονης Μυστηριακής ζωής της.
Έχοντας εξομολογηθεί, έχοντας καθαρθεί μέσα στο Μυστήριο, ανυψώνεται εκεί που ο Κύριος την θέλει. Κοντά Του, πλησίον Του.

Οι δικοί της άνθρωποι κάνανε ό,τι μπορούσανε. Ο Θεός να τους ενισχύει και να τους παρηγορεί.

Αλλά και όλοι εσείς που βοηθήσατε, να ξέρετε ότι γίνατε κι εσείς δικοί της άνθρωποι. Να είστε βέβαιοι ότι βοηθήσατε έναν άνθρωπο που τώρα πρεσβεύει με παρρησία για όλους σας. Τώρα έχετε έναν σύμμαχο στον ουρανό, έναν άνθρωπο που άγγιξε τα κράσπεδα της αγιότητας μέσα από την απλότητα του βίου της, μέσα από τους κρυφούς πνευματικούς αγώνες που έκανε σε όλη της την ζωή μέσα στην αφάνεια.

Μόλις 28 χρονών…
Δεν υπάρχει απάντηση στο «γιατί».
Μόνο σιωπή και προσευχή.

Καλό παράδεισο Μαριάννα.
Καλή αντάμωση.

_____________________________________________

Η Μαριάννα θα βρίσκεται στο πατρικό της στην Νάουσα στις 2:00 μ.μ.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα στις 7:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου