Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Χρήστος Γιαννακάκης: Πλην ενός καταστήματος,στην Ημαθία δεν σερβίρεται κομπόστα ροδάκινο ως επιδόρπιο


Μεταφέρουμε το παράπονο του προέδρου της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, Χρήστου Γιαννακάκη, αναφορικά με την μη ύπαρξη του...ροδάκινου, τόσο ως φρούτου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνες, καφέ κ.α), όσο και με την  μορφή
κομπόστας στην Ημαθία, την "Μέκκα" παραγωγής πυρηνόκαρπων. "Κανένα μαγαζί πλην της "Ελιάς" δεν σερβίρει κομπόστα ροδάκινου ως επιδόρπιο. Θα μπορούσαν οι επαγγελματίες να προμηθευτούν τρίκιλες κομπόστες, που είναι αποθηκευμένες σε χτυπημένες συσκευασίες, πάμφθηνα" μας λέει ο κ. Γιαννακάκης! Πέραν των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ακόμη και στα μανάβικα της περιφερειακής μας ενότητας δεν υπάρχουν ροδάκινα και νεκταρίνια, αυτή την περίοδο, με brand name των πιστοποιημένων συνεταιρισμών μας, ενώ στα σούπερ μάρκετ κυκλοφορούν πανάκριβα (σ.σ είδαμε νεκταρίνια ιδιαίτερα μικρού μεγέθους να πωλούνται προς....3,90 ευρώ το κιλό!). Το ίδιο ισχύει και για τα κεράσια. Καλές οι συσκέψεις και οι συζητήσεις των επαγγελματικών μας φορέων για το βασικό μας αγροτικό προϊόν, αλλά πρέπει να μπούμε και σε πράξεις. Καλό θα ήταν να αναλάβει πρωτοβουλία το Επιμελητήριο Ημαθίας, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων και τους φορείς της εστίασης του τόπου μας, ώστε να υπάρξει άμεσα η τοποθέτηση ροδάκινου, τόσο ως επιδορπίου, όσο και ως φρούτου, στα μαγαζιά μας. Αλλιώς θα είμαστε όπως οι γηγενείς Αθηναίοι, που δεν έχουν ανεβεί ποτέ τους στον βράχο της...Ακροπόλεως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου