Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

"ΑΓΡΟΦΟΙΝΙΚΑΣ": Στόχος μας να ξαναζωντανέψουμε το παρελθόν της ΖΑΝΑΕ με το γεμάτο προσδοκίες μέλλον του ΑΓΡΟΦΟΙΝΙΚΑ. Οι θέσεις εργασίας θα καλυφθούν από τον δήμο Νάουσας

Εμείς οι άνθρωποι του ΑΓΡΟΦΟΙΝΙΚΑ  είμαστε στην  ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα ότι ολοκληρώνουμε στις αμέσως επόμενες μέρες την πρώτη φάση της προσπάθειας που ξεκινήσαμε πριν από ενάμιση χρόνο περίπου και φτάσαμε σήμερα να περιμένουμε την έναρξη της παραγωγικής περιόδου για να δούμε τις ελπίδες μας να παίρνουν σάρκα και οστά. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Η προσπάθεια δεν θα σταματήσει γιατί θέλουμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι και να προσφέρουμε
στην περιοχή μια ολοκληρωμένη σύγχρονη μονάδα με απασχόληση και λειτουργία σε όλη την διάρκεια του χρόνου. Με σεβασμό στο περιβάλλον και την προστασία του, με προσπάθεια για συνεχή εκσυγχρονισμό και με εμμονή στην καινοτομία.
Στα πλαίσια αυτά μπορούμε σήμερα με περηφάνια να μοιραστούμε μαζί σας τα πρώτα βήματα μας σε αυτήν την κατεύθυνση.
Είμαστε η πρώτη βιομηχανία στην Ελλάδα που δεν κάνει χρήση χημικών για την διαδικασία αποφλοίωσης των ροδάκινων. Η γνωστή ρυπογόνα και επικίνδυνη για το περιβάλλον καυστική σόδα έχει δώσει την θέση της στην χρήση του περιβαλλοντικά φιλικού ζωντανού ατμού. Πρόκειται για μια σχετικά νέα τεχνολογία που χρησιμοποιείται από λίγες ακόμη βιομηχανίες στην Ευρώπη και καμιά στην Ελλάδα.  Η ωφέλεια είναι προφανής για τις συνθήκες στους χώρους παραγωγής αλλά και στην λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού που απαλλάσσεται από ένα βαρύ φορτίο. Επιπλέον η χρήση του ατμού για την αποφλοίωση απενοχοποιεί πλέον το ελληνικό ροδάκινο από κάθε υποψία δυσφήμησης του λόγω χρήσης χημικών για την επεξεργασία του.
Ο ατμός δεν παράγεται με την συνήθη χρήση του εχθρικού, ρυπογόνου και επικίνδυνου για το περιβάλλον μαζούτ αλλά προέρχεται από την χρήση του φιλικού προς το περιβάλλον υγραερίου, το όποιο χρησιμοποιείται για την κίνηση επίσης των περονοφόρων από κοινού με την χρήση ηλεκτρικών μέσων. Προσαρμοζόμαστε στην νέα εποχή της χρήσης του φυσικού αεριού όταν με το καλό ο αγωγός περάσει από την περιοχή μας.
Στην προσπάθεια μας να απαλλάξουμε όλες τις κατοικημένες περιοχές από την διέλευση από αυτές των επεξεργασμένων απόβλητων ζητήσαμε και εγκριθήκαμε για την χρήση εναλλακτικής διαδρομής.  Προχωρήσαμε σε μια σημαντικού κόστους επένδυση και από τώρα  τα απόβλητα δεν διοχετεύονται πλέον στο υπάρχον ρέμα και δεν περνάνε μέσα από κατοικημένες περιοχές.
Αναφερθήκαμε πρώτα στην αντίληψη μας για το περιβάλλον γιατί θεωρούμε ότι η προστασία του οφείλει να είναι η απόλυτη, άμεση και πρώτη προσπάθεια κάθε νέας επιχειρηματικής προσπάθειας. Η προφύλαξη του είναι αυτή που θα κάνει την διαφορά στα χρόνια που έρχονται και θα είναι από τα σημαντικότερα κριτήρια βιωσιμότητας για κάθε επένδυση.
Το δεύτερο πολύ σημαντικό που ερχόμαστε να προσφέρουμε στην περιοχή είναι ότι  δημιουργούμε μια μονάδα με στόχο την δωδεκάμηνη απασχόληση μας σε παραγωγικές δραστηριότητες. Έχουμε μια μεγάλη διαφορά με τα υφιστάμενα μοντέλα ανάπτυξης. Δίνουμε βάρος στην ισόρροπη παραγωγική δραστηριότητα χωρίς να επιδιώκουμε περιόδους αιχμής περά από τις τελείως απαραίτητες. Με την δημιουργία κλιματιζόμενων χώρων παραγωγής, κατάλληλους για χειμερινή δραστηριότητα εξασφαλίζουμε διάρκεια στην παραγωγική διαδικασία. 
Ο στόχος μας είναι όλες αυτές οι νέες θέσεις εργασίας να καλυφθούν από την περιοχή που καλύπτει ο Δήμος Νάουσας.
Μέσα σε  αυτές τις λίγες γραμμές, εμείς οι άνθρωποι του ΑΓΡΟΦΟΙΝΙΚΑ σας παρουσιάσαμε ένα μικρό κομμάτι από τις φιλοδοξίες και τα όνειρα μας. Σήμερα σας καλούμε όλους εσάς που είστε μέλη της τοπικής κοινωνίας φορείς, εργαζόμενοι, αγρότες να ενώσετε μαζί μας τις δυνάμεις σας για να δημιουργήσουμε από κοινού την επόμενη μέρα, να αγκαλιάσουμε μαζί μια μονάδα τόσο δική μας όσο και δική σας με την φιλοδοξία να ζωντανέψουμε μέσα  από το παρελθόν της περιοχής μας που ταυτίστηκε με την  ΖΑΝΑΕ, το γεμάτο προσδοκίες  μέλλον με τον ΑΓΡΟΦΟΙΝΙΚΑ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου