Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας για την 198η επέτειο του Ολοκαυτώματος

Με σεβασμό και συγκίνηση, 198 χρόνια μετά, αισθάνθηκα την ανάγκη να αποτίσω σήμερα ελάχιστο φόρο τιμής στις Ναουσαίες και τους Ναουσαίους,  που με αυτοθυσία έδωσαν ψυχή και σώμα στους αγώνες για την ελευθερία.
Τιμούμε σήμερα στην Ηρωική μας Πόλη τις Ναουσαίες που θυσιάστηκαν μαζί με τα
παιδιά τους το 1822, μετά το Ολοκαύτωμα της πόλης από τον οθωμανικό στρατό, πέφτοντας στα ορμητικά νερά της Αράπιτσας. Τις γυναίκες που έμαθαν ότι πρέπει να ζουν αδούλωτες, γι' αυτό και όταν χρειάστηκε επέδειξαν μια αξιοθαύμαστη θέληση να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω.
Η φετινή επέτειος για τον Χαλασμό της Νάουσας είναι διαφορετική, αφού δεν μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί για να αποδώσουμε τις τιμές που αρμόζουν λόγω των αναγκαστικών μέτρων κατά της πανδημίας. Για όλους μας στη Νάουσα η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο και ημέρα βαθιάς ιστορικής μνήμης. Ο καθένας μας ξεχωριστά νιώθει βαθιά συγκίνηση και δέος, ενθυμούμενος τους ήρωες προγόνους μας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία του ευλογημένου αυτού τόπου.
Ας κρατήσουμε στις καρδιές μας, ως φωτεινό παράδειγμα, την δύναμη και το σθένος των ηρώων της πόλης μας και ας προχωρήσουμε όλοι μαζί με αποφασιστικότητα, ενότητα και αλληλεγγύη να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Χρόνια πολλά Νάουσα!

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η.Π. ΝΑΟΥΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου