Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Ρεκόρ μείωσης των καπνιστών στη χώρα μας

Σημαντικότατη η πτώση του ποσοστού των καπνιστών στην Ελλάδα μέσα στην τελευταία πενταετία κατέγραψε έρευνα της ΚΑΠΑ Research. Το 16,3 % του πληθυσμού δηλώνει ότι καπνίζει
συστηματικά έναντι του 30,5 % που είχε καταγραφεί στην αντίστοιχη έρευνα το 2012. Η πτώση αυτή αποτελεί μάλιστα «ρεκόρ» μείωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

 Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες τάσσονται κατά του καπνίσματος και στο μεγαλύτερο ποσοστό τους πιστεύουν πως ο αντικαπνιστικός νόμος καταστρατηγείται, χαρακτηρίζοντας τη μη εφαρμογή του ως πολιτισμική υποβάθμιση.Σε ποσοστό 93%, οι Έλληνες πιστεύουν ότι η Πολιτεία δεν έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την τήρηση του νόμου ενώ δίνουν ευθύνη και στις δημοτικές αρχές, με το 85,2% να δηλώνει ότι ο δήμαρχος και οι αρχές της περιοχής τους δε συνέβαλαν στην τήρηση του για πρόληψη του παθητικού καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Παράλληλα το 69,8% των Ελλήνων δηλώνει προθυμία να συμμετάσχει εθελοντικά σε δράσεις για τη μείωση του καπνίσματος.Τα Τρίκαλα αποτελούν την πρώτη... " άκαπνη" πόλη της χώρας μας. Να μια καλή ιδέα που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στον τόπο μας όπου το... ντουμάνι σε κλειστούς χώρους ακόμη πάει σύννεφο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου