Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Μαθήματα αρμονίου από το ωδείο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Το αρμόνιο αποτελεί μια έξυπνη επιλογή οργάνου προς εκμάθηση, καθότι συνδυάζει τις δυνατότητες πολυφωνίας του πιάνου, συν την ευκολία μεταφοράς, το χαμηλό κόστος αγοράς και τις δυνατότητες αυτόματων ακομπανιαμέντων, με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να ακούει κατά το παίξιμό του
ολόκληρη ορχήστρα από τον πρώτο κιόλας μήνα των μαθημάτων!
Τα μαθήματα απευθύνονται σε παιδιά και ενήλικες, με διαφορετική βέβαια προσέγγιση στην κάθε ηλικιακή ομάδα.
• Στα παιδιά το μάθημα έχει μεγάλες ομοιότητες με το μάθημα του πιάνου και δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο χτίσιμο σωστής τεχνικής (στάση του σώματος, κινήσεις των δακτύλων, των καρπών, των χεριών κλπ). Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ένα σύνολο ασκήσεων σε συνδυασμό με γνωστές μελωδίες από την Ελληνική και την ξένη μουσική. Βασικός στόχος του μαθήματος είναι να διατηρεί συνεχώς αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών (οποιασδήποτε ηλικίας), μέσα από κομμάτια που είναι ευχάριστα και ταιριάζουν με τα γούστα τους. Απ’ το πρώτο κιόλας μάθημα ο μαθητής παίζει στο αρμόνιο απλές μελωδίες κι απ’ τον πρώτο μήνα είναι σε θέση να παίζει τα πρώτα του εύκολα κομμάτια. Σε περίπτωση που ο μαθητής το θελήσει μελλοντικά, υπάρχει η δυνατότητα μετάβασης σε μαθήματα πιάνου.

• Για τους ενήλικες που συνήθως διαθέτουν λιγοστό χρόνο για μελέτη, υπάρχει η δυνατότητα μαθήματος ταχύρρυθμου και εστιασμένου στα βασικά και μόνο. Ακολουθείται συγκεκριμένο σύστημα παγκόσμια διαδεδομένο, που αξιοποιεί τη χρήση των αυτόματων λειτουργιών του οργάνου και προσφέρεται ιδιαίτερα για ερασιτέχνες μουσικούς. Ο μαθητής μαθαίνει να διαβάζει τη μελωδία του δεξιού χεριού σε ένα μόνο πεντάγραμμο, ενώ στο αριστερό χέρι παίζει απλές συγχορδίες, χρησιμοποιώντας και τους αυτόματους ρυθμούς του οργάνου. Όλα τα κομμάτια που διδάσκονται είναι πολύ γνωστές μελωδίες από Ελληνικά και ξένα τραγούδια και προσαρμόζονται στις ιδιαιτερότητες και στις προτιμήσεις του κάθε μαθητή. Οι ασκήσεις που δίνονται είναι μόνο οι απαραίτητες για την ευκινησία των δακτύλων, χωρίς να απαιτείται πολύς χρόνος και κόπος για την μελέτη τους.

• Για όσους ενδιαφέρονται για τίτλους σπουδών, ακολουθείται το πρόγραμμα που ορίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και με την ολοκλήρωσή του χορηγείται βεβαίωση σπουδών.
• Συμμετοχή σε μαθητικές συναυλίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου