Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού-μονωδίας από το Ωδείο "Αριστοτέλης"


«Η διδασκαλία τραγουδιού περιλαμβάνει την εκμάθηση της σωστής αναπνοής, της τοποθέτησης της φωνής, της ορθοφωνίας. Παράλληλα χτίζεται η μουσικότητα, η ερμηνεία και το ρεπερτόριο. Διδάσκονται διάφορα είδη τραγουδιού όπως έντεχνο, λαϊκό, σύγχρονο, pop, rock και κλασικό. Ο μαθητής
μαθαίνει διασκεδάζοντας και σταδιακά αποκτά τεχνική και αυτοπεποίθηση πάνω στο τραγούδι» ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΠΟΥΛΟΣ


Ο Γιώργος Κυρόπουλος γεννήθηκε το 1989 στη Βέροια. Σε ηλικία 16 χρονών ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας, μουσικής θεωρίας και πιάνου στο ωδείο Φίλιππος της Βέροιας. Το 2010 μετά από επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις πέρασε στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ειδικεύτηκε στη μονωδία.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε μέρος σε σεμινάρια μονωδίας (Δούμπεια σεμινάρια της Βλάστης, Διεθνή Μουσική Θερινή Ακαδημία στο Βόλο και Θερινή Ακαδημία Λευκάδας) και σε παραστάσεις σε συνεργασία με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2016 παρέμεινε για 6 μήνες στο Βερολίνο της Γερμανίας, όπου έκανε πρακτική άσκηση Erasmus στο ωδείο "Musikschule Bravissimo". Η πρακτική άσκηση περιλάμβανε τη διοργάνωση ενός παιδικού μιούζικαλ. Δίδαξε τραγούδι και υποκριτική στους συμμετέχοντες της παράστασης και σκηνοθέτησε το έργο. Επίσης στο Βερολίνο την περίοδο αυτή, έκανε μαθήματα κλασσικού τραγουδιού με τον καθηγητή Jens Gerd Pokora και τραγούδησε ως σολίστ σε συναυλίες της Λουθηρανικής Εκκλησίας του Spandau.

 Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ξεκίνησε μαθήματα με την Ελένη Αναγνώστου. Το 2017 έκανε το πτυχιακό του ρεσιτάλ και αποφοίτησε με άριστα από τη σχολή του.

Τον Δεκέμβριο του 2017 τραγούδησε στο Χώρο Τεχνών της Βέροιας σε διοργάνωση για την παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ και τον Μάιο του 2018 στη συναυλία «Τραγουδάμε για τα παιδιά μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου