Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Πανσέληνος με...λαμπρές εκδηλώσεις από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας!

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας συμμετέχει και φέτος στον πανελλαδικό εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου, που διοργανώνεται από την Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠ.ΠΟ.Α.
Στην μεγαλύτερη γιορτή των αρχαιολογικών μας χώρων, μνημείων και μουσείων, σας
προσκαλούμε όλους να απολαύσουμε το πιο λαμπρό φεγγάρι της χρονιάς στις παρακάτω εκδηλώσεις:
Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018
Αρχαίο Θέατρο Μίεζας, 19:30.
Σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας θα παρουσιαστεί η παραγωγή του Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου, στο πλαίσιο του β' Διεθνούς Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος:
Οιδίπους, Ανασκαφή δεύτερη
Δύο ηθοποιοί, ένας σκηνοθέτης και ένας χορευτής επιχειρούν μία ανάγνωση-ανασκαφή της κορυφαίας τραγωδίας του Σοφοκλή στον ανασκαμμένο χώρο του αρχαίου θεάτρου της Μίεζας. Η δημιουργική ομάδα που αποτελείται από τους: Θοδωρή Γκόνη, Θέμη Πάνου, Θανάση Δήμου, Δημήτρη Σωτηρίου, Ανδρέα Γεωργιάδη και Μιχάλη Αγγελίδη, με το χειρωνακτικό τρόπο της αρχαιολογικής σκαπάνης θα αναμετρηθεί με την στρωματογραφία του αρχαίου κειμένου, αναζητώντας τον αυθεντικό πυρήνα της σοφόκλειας τέχνης.

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018:
Αρχαιολογικός Χώρος Αιγών, Προαύλειο Μουσείου Βασιλικών Τάφων. 21:30.
Σε συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης του Δήμου Βέροιας, η Ναταλία Λαμπαδάκη θα ερμηνεύσει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, με τη συνοδεία κλασικής κιθάρας και τσέλου. 
Ιερό της Μητρός των Θεών Αυτόχθονος στην Λευκόπετρα Βερμίου, 21:30.
Συναυλία Δημήτρη Μενεξόπουλου.  Ο νεαρός μουσικός από τη Θεσσαλονίκη, με γεωλογικές σπουδές στους ήχους της γης, στον ηχητικό σχεδιασμό και την ηλεκτρονική παραγωγή, θα παίξει παραδοσιακή λύρα και θα παρουσιάσει συνθέσεις του στον ιερό χώρο της παλαιότερης μακεδονικής θεάς της γης.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας και το Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό ως τα μεσάνυχτα της 26ης Αυγούστου 2018.
Σε όλους τους παραπάνω χώρους και τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου