Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Είμαστε πολίτες και όχι υπήκοοι κύριε δήμαρχε

Ο απόλυτος πανικός το απόγευμα της Τρίτης 7ης Αυγούστου, με την διακοπή νερού στην πόλη της Νάουσας. Τα τηλέφωνα και τα διαδικτυακά μηνύματα που δέχθηκα πάμπολλα. Ακόμη και
γιατρός του Νοσοκομείου μου τηλεφώνησε για να ενημερωθεί για την πορεία της βλάβης, αφού και αυτό το σημαντικό ίδρυμα για την υγεία των πολιτών έμεινε για μισή μέρα χωρίς νερό. Η προσπάθεια μου, μέσα από τα ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ, είναι καλοπροαίρετη. Θεωρώ καθήκον μου να βοηθήσω τον εκάστοτε δήμαρχο της πόλης, όπως αντίστοιχα και θεωρώ καθήκον μου να του ασκήσω κριτική, για τα προβλήματα που αφορούν τον τόπο μας. Όχι βέβαια "φθηνή" του τύπου "Ψινάκης", αυτή είναι "προνόμιο" παλιών "δικών" του ανθρώπων! Αλλά επί της ουσίας. Η χθεσινή επιλογή του να μην στείλει ένα απλό ενημερωτικό δελτίο τύπου, που θα κοινοποιούνταν άμεσα στο διαδίκτυο, για την καθυστέρηση της επαναφοράς του νερού, όταν η ΔΕΑΥΝ είχε εξαγγείλει ότι αυτό θα επανέρχονταν στις 4 το απόγευμα, είναι προσωπικό του ατόπημα. "Ο λόγος σου με χόρτασε και το φαΐ σου φάτο" λέει ο θυμόσοφος λαός. Το να αναγγέλλεις την επιτυχή λύση του προβλήματος στις 10 το βράδυ, μέσα από τον προσωπικό σου λογαριασμό στο fb, είναι λάθος, όχι επικοινωνίας, αλλά ουσίας. Η προσπάθεια που έκανε χθες η ΔΕΥΑΝ ήταν τεράστια, αφού τα "μέτωπα" πολλά και ανοικτά. Και καλώς επέτεινε την διακοπή, ώστε να αποκατασταθεί συνολικά η βλάβη, στο δίκτυο ύδρευσης. Αλλά όφειλε ο κ.δήμαρχος να ζητήσει από τους επί του τύπου συνεργάτες του να βγάλουν μια ανακοίνωση στις 3 το μεσημέρι, με την οποία θα πληροφορούσε τους δημότες για το πρόβλημα, ζητώντας την κατανόηση τους. Εκτιμώ ότι ουδείς καλοπροαίρετος δεν θα τον λοιδορούσε. Εξάλλου το πρόβλημα της ύδρευσης είναι "αμαρτία" παλαιότερων δημοτικών αρχών και της απραξίας τους. Ο κ. Κουτσογιάννης δεν το έπραξε, για τους δικούς του λόγους. Δικό του θέμα. Οφείλει να γνωρίζει όμως ότι οι δημότες είμαστε πολίτες και όχι υπήκοοι.

Υ.Γ Προφανώς και γίνονται σημαντικά έργα στον δήμο Νάουσας, όπως και αποκαλύπτονται σημαντικά προβλήματα καθημερινότητας παλαιότερων ετών.

Υ.Γ 1 Προφανώς και η κοινώνηση τους στους δημότες είναι από ελάχιστη, έως ανύπαρκτη. Οι πολίτες της Επισκοπής, του Πολυπλατάνου και όλων των άλλων κοινοτήτων, όπως και τα τοπικά συμβούλια, πρέπει να ενημερώνονται για τις σκέψεις της δημοτικής αρχής, οι οποίες αφορούν τον τόπο τους και να μην αιφνιδιάζονται. "Με το καλό" λέει ο λαός μας, όλα γίνονται. Στην δημοκρατία άλλωστε αποφασίζουν οι πολίτες και εκτελούν οι αιρετοί και όχι αντιστρόφως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου