Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Απόρριψη ανεπεξέργαστων αποβλήτων στα κανάλια, καταγγέλει η Οικολογική Ομάδα Βέροιας

Φίλοι μου γεια.

Εδώ και μια βδομάδα, «τρέχουμε» για να καταγράψουμε την συνθήκη κάτω από την οποία κάηκαν και πνίγηκαν, δικοί μας άνθρωποι στο
Μάτι και στην Μάνδρα.  Και αυτή η συνθήκη είναι η αδιάφορη, ξεκούραστη, διαβρωμένη, ελεγχόμενη , κλπ, κλπ, κλπ, διοίκηση.

Φαντάζομαι θα βρω τη διάθεση να καταγράψω την όλη χτεσινή περιπέτειά μου, που μου στοίχισε δυο μέρες πονοκέφαλο. Εδώ, θα σας δείξω με εικόνες τι γίνεται με τη ρύπανση από τα εργοστάσια, με λίγα λόγια.

Στις φωτο 1,2,και 3, είναι αυτά που βγάζει ανεπεξέργαστα πλήρως , επιφανειακά, ένα «εργοστάσιο» κομπόστας.

Στις φωτο 4 και 5, ο «βιολογικός» καθαρισμός της. Στην Αφρική, δεν είναι ετσι.

Η 6 και 7 , είναι η ίδια. Δειχνει με ποιον τροπο αραιώνουν με καθαρό νερό το απόβλητο.

Η 8, δειχνει το κοσκινο που θα επρεπε να δουλευει και να κατακρατά τα στερεά. Όμως, τα ξεραμένα ροδάκινα εκει πάνω, λένε ότι εχει να δουλέψει τρεις τέσσερις μέρες. Το εργοστάσιο βέβαια, δούλευε. Και τα ροδάκινα δούλευε και εμάς όλους.

Η 9 και 10, είναι ίδιες. Με κόκκινο, δειχνω μια τρύπα και το επίπεδο του νερού λίγη ωρα πρίν, αφού είναι υγρή η δεξαμενή μέχρι την κόκκινη γραμμή.

Από την τρύπα, αδειάζουν τα ανεπεξέργαστα απόβλητα στα κανάλια . Αυτό εκαναν και μια ωρα, πρίν οι υπηρεσίες , παρουσία εμού και της Ασυνομίας, μπούνε στο εργοστάσιο. Μάλιστα, μια ωρα πριν τις δειγματοληψίες, σταμάτησε να λειτουργεί. Αυτό πάει να πει ότι ειδοποιήθηκαν. Δηλαδή, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

Αυτά χτες το μεσημέρι ΜΌΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΆΣΙΟ. Έχει πράμα και για τα άλλα στη συνέχεια.

Νίκος Ασλάνογλου

(ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ)










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου