Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Μαγευτική εκδρομή του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ στους "Κατταράκτες" της Μεταμόρφωσης

 Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Κυριακή 15 Ιουλίου η Πεζοπορική Εκδρομή του Αθλητικού συλλόγου πολεμικών τεχνών ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ Νάουσας ,στην περιοχή του Γουρνόσοβου , στην Γαλαρία και στους  Καταρράκτες.

  30 άτομα συμμετείχαν στην εκδρομή και  με οδηγό τον  κ. Γεώργιο Καισαρίδη ακολούθησαν την διαδρομή Γουρνόσοβο , Γαλαρία (εδώ άκουσαν την ιστορία για το τραινάκι  (Decauville) με τα δασικά προϊόντα που περνούσε από την Γαλαρία, για την Αγγλική  (Millars Timber ) εταιρία που εκμεταλλευόταν την περιοχή, τους Γάλους που έκαναν την γέφυρα και την γραμμή, και τους Γερμανούς που την ανατίναξαν …). Πέρασαν τις δύο βάθρες με τους καταρράκτες τους στην διαδρομή, και έφτασαν στο ποτάμι του Δραζίλοβου (Μέγα Ρέμα) το οποίο διέσχισαν και αντίκρισαν τον μεγάλο καταρράκτη πριν καταλήξουν στην παλιά εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος , έξω από το ομώνυμο χωριό. Στην συνέχεια πήραν το μονοπάτι για το ποτάμι και κατέληξαν σε άλλο μικρότερο καταρράκτη που σχημάτιζε μεγάλη βάθρα ,εκεί κάποιοι τολμηροί έκαναν μπάνιο στα πεντακάθαρα , κρυστάλλινα  και παγωμένα νερά .
  Η επιστροφή έγινε από  άλλο μονοπάτι που τους οδήγησε στον πρώτο καταρράκτη.
   Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκδρομή ,μικροί και μεγάλοι έμειναν άφωνοι από τις ομορφιές που είναι τόσο κοντά στην πόλη της Νάουσας και όμως ελάχιστοι γνωρίζουν ( τους καταρράκτες και τις βάθρες, την Γαλαρία , την ιστορία της περιοχής, τα μονοπάτια του βουνού μας) . Επίσης εντύπωση έκαναν τα μονοπάτια , οι πινακίδες και τα ξύλινα γεφυράκια που με προσωπική εργασία και με αγάπη για τον τόπο έκανα οι κ. Σταυριανίδης και Λίγγος , κάνοντας την πρόσβαση και την πληροφόρηση  πιο εύκολη σε επισκέπτες Έλληνες και Ξένους.
 Τέλος οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν τον σύλλογο  που τους έδωσε την δυνατότητα να γνωρίσουν ένα τόσο όμορφο μέρος,  αλλά  και  το να πάρουν ερεθίσματα που θα τους φέρουν κοντά στην φύση και στο βουνό . Είναι η πέμπτη χρονιά που γίνεται αυτός ο περίπατος,  στο μέλλον θα ακολουθήσουν και μεγαλύτερες διαδρομές τόσο στα δάση όσο και στις κορφές του βουνού μας!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου