Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Ναι στον διεθνή διαγωνισμό για το χιονοδρομικό των 3-5 Πηγαδιών από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας

Διεθνή διαγωνισμό ενοικίασης με μακρόχρονη μίσθωση  τριάντα χρόνων, ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, το απόγευμα της Τετάρτης 11ης Ιουλίου, για το χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών. Το αντικείμενο της σύμβασης θα
περιλαμβάνει την αναβάθμιση, επέκταση και ανακαίνιση των υποδομών, των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού, καθώς και την  την εμπορική εκμετάλλευση, τη συντήρηση και την τεχνική διαχείρισή τους. Η αξία της σύμβασης εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 36.000.000,00€, το οποίο αντιστοιχεί στον εκτιμώμενο, συνολικό κύκλο εργασιών του ενοικιαστή. Στους όρους του διαγωνισμού υπάρχει η πρόβλεψη ότι ο ενοικιαστής  θα πρέπει να διαθέσει κατ’ ελάχιστο δύο εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση έργων αναβάθμισης και ανακαίνισης του υφιστάμενου εξοπλισμού καθώς και επέκτασης των εγκαταστάσεων και υποδομών για τη φιλοξενία νέων δραστηριοτήτων, στην χιονοδρομία, την διαμονή, τον αθλητικό και τουρισμό περιπέτειες, σε φυσιολατρικές δραστηριότητες και στον πολιτισμό. Ο δήμος Νάουσας θα λαμβάνει ετήσιο μίσθωμα της τάξης των 40.000 ευρώ, συν 1% επί του τζίρου του αναδόχου.
Σε αντίστοιχη πρόταση, επί θητείας του, αναφέρθηκε ο τέως δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός, επισημαίνοντας ότι σκοπός της μελέτης που είχε πραγματοποιηθεί  ήταν ο τουρισμός σε 12μηνη βάση.
Για μεγαλεπήβολο σχέδιο, για το οποίο δεν υπάρχουν μεγάλες εταιρείες να αναλάβουν, έκανε λόγο ο κ. Ρίζος, προτείνοντας η αξιοποίηση του χιονοδρομικού να γίνει από κοινοπραξία τοπικών επιχειρήσεων.
Σε ικανούς και εναρμονισμένους όρους, στις σημερινές οικονομικές συνθήκες αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος των ξενοδόχων Ημαθίας, Δημήτρης Μάντσιος.
Ο κ.Λακηνάνος από τη ΛΑΣ τόνισε ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη η εκκαθάριση της ΤΑΒ, της πρώην δημοτικής επιχείρησης, που διαχειρίστηκε τα 3-5 Πηγάδια.
Απαντώντας του ο κ. Κουτσογιάννης, τόνισε ότι στο χιονοδρομικό υπάρχει μόνο παραχώρηση χρήσης από τον δήμο στην ΤΑΒ και όχι κυριότητας, όπως συνέβη με το «Βέρμιο» στον Άγιο Νικόλαο. Η είδηση ήρθε από τον δήμαρχο, όταν είπε ότι ο εκκαθαριστής την ΤΑΒ και της ΚΕΠΑΠ (σ.σ πρώην δημοτικές επιχειρήσεις) μετά από εξώδικο που του απέστειλε η δημοτική αρχή, τον ενημέρωσε ότι εντός Ιουλίου θα είναι έτοιμες οι δυο εκκαθαρίσεις. Για δε το χιονοδρομικό ο κ. Κουτσογιάννης τόνισε ότι στόχος της δημοτικής του αρχής είναι να μην είναι μοναδική πηγή εσόδων του η χιονοδρομική περίοδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου