Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Παρακολουθώντας το Μουντιάλ του 1970 από τον δέκτη των...Ξανθοπουλέων στη Νάουσα!

Σε εξέλιξη το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου στη Ρωσία, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να δηλώνει...φαν της Ουρουγουάης (σ.σ ευτυχώς που δεν παίζει η Βενεζουέλα του Μαδούρο!). Στην φωτογραφία μας ένα εξαιρετικό στιγμιότυπο από τον αγώνα 1970 Δυτικής
Γερμανίας-Αγγλίας, που ήταν νικηφόρο για τους Δυτικογερμανούς  με πρωτεύουσα, τότε, την μικρή Βόννη, αφού το Βερολίνο παρέμενε διαιρεμένο σε δυτικό και ανατολικό! Η Γερμανία νίκησε με 3-2, με δεκάδες, μικρούς και μεγάλους λάτρεις της "στρογγυλής θεάς" να συνωστίζονται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, νεωτερισμών, έτοιμων ενδυμάτων, του Τάσου και του αείμνηστου Δάνη Ξανθόπουλου, στη Νάουσα. Ήταν το πρώτο Μουντιάλ που μεταδόθηκε έγχρωμο στην τηλεόραση, αλλά και το πρώτο που έβλεπαν οι πολίτες της χώρας, στο μαγικό "μαύρο κουτί" με τα δυο τηλεοπτικά κανάλια, την ΕΙΡΤ και την Υ.ΕΝ.ΕΔ, το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, και την Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων. "Αρχαίες" εποχές για τη σημερινή, νέα, γενιά, των 100 mbps ταχυτήτων στο internet!
Όπως αναφέρει στη λεζάντα ο αγαπητός Γιώργος Ξανθόπουλος, γιος του φίλου μου του Τάσου, για το ενσταντανέ:

Νάουσα, 14 Ιουνίου 1970.
Οδός Χρ.Λαναρά
Κατάστημα ηλεκτρικών ειδών, νεωτερισμών, έτοιμων ενδυμάτων κλπ. Αφοί Ξανθόπουλοι

Ο δρόμος ασφυκτικά γεμάτος από φίλους του ποδοσφαίρου, παρακολουθούν την τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα Αγγλία-Δυτ.Γερμανια 3-2, σε μια από τις λιγοστές τηλεοράσεις philips της πόλης..

Στη φωτογραφία ο μπαμπάς μας Τάσος, ο θείος Δάνης Ξανθόπουλος, ο παππούς Γιώργος Μπέρσος και ο θείος Βαγγέλης Διαναντάκος.

Όσοι αναγνωρίσετε κάποιον, θα χαρούμε πολύ να το μοιραστείτε.

Από το αρχείο του μπαμπά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου