Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Eπειδή ο «διάβολος» στις λεπτομέρειες της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ κρύβεται!

Καλώς έχει δοθεί το non paper  του «Μαξίμου» στα βουλευτικά και κομματικά τους στελέχη, το οποίο αναμηρυκάζεται, με πολιτικό σανό(σ.σ ευτυχώς δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%,όπως το αντίστοιχο ομόλογο του, που τρέφει… ζώα στον κάμπο, όπως αναφέρει η λαϊκή ρήση), αναφορικά με την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός  θεωρεί ως επίτευγμα μια συμφωνία που
αναγνωρίζει «μακεδονική» εθνικότητα και «μακεδονική» γλώσσα. Και είναι δικαίωμα του, άλλωστε πέραν της ιστορίας θα τον κρίνει ο ελληνικός λαός. Σε καμιά περίπτωση μπορώ να χαρακτηρίσω έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό προδότη, ή να ζητήσω… κρεμάλες στο «Σύνταγμα», όπως βλακωδώς και «χρυσαυγιτικώς» ακούγεται, από μια ελάχιστη μειοψηφία του διαδικτύου. Διαβάστε όμως στο άρθρο 8 της συμφωνίας και πώς ο αλυτρωτισμός των σκοπιανών σε σχολικά βιβλία, χάρτες και άλλα τινά, συνεχίζεται με τις ευλογίες της χώρας μας. 

«Eντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, τα Μέρη θα συγκροτήσουν με ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων, στη βάση της ισότητας, μία Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, για να εξετάσει την αντικειμενική, επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων βασισμένη σε αυθεντικές, στοιχειοθετημένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα. Οι εργασίες της Επιτροπής θα τελούν υπό την επίβλεψη των Υπουργείων Εξωτερικών των Μερών σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες εθνικές αρχές. Η Επιτροπή θα εξετάσει και, εφόσον θεωρήσει κατάλληλο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται σε έκαστο από τα Μέρη, σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Για τον σκοπό αυτό, η Επιτροπή θα θέσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ώστε να διασφαλισθεί ότι σε έκαστο από τα Μέρη κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό σε χρήση τη χρονιά μετά την υπογραφή της παρούσης Συμφωνίας δεν περιέχει αλυτρωτικές /αναθεωρητικές αναφορές. Η Επιτροπή επίσης θα εξετάσει οιασδήποτε νέες εκδόσεις σχολικών εγχειριδίων και βοηθητικού σχολικού υλικού όπως προβλέπεται σε αυτό το άρθρο. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά, τουλάχιστον δύο φορές ετησίως και θα υποβάλλει μια ετήσια έκθεση για τις δραστηριότητες και τις συστάσεις της προκειμένου να εγκριθούν από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας».

Τι περιγράφουν τα όσα συνομολόγησε ο κ. Τσίπρας με τον κ.Ζάεφ; Ότι θα συγκροτηθεί μια κοινή επιτροπή, η οποία θα εξετάζει τα θέματα που προαναφέραμε. Υπάρχει κανείς σοβαρός αναλυτής που θα πιστέψει  ότι οι σκοπιανοί «ιστορικοί» θα συμφωνήσουν να αλλάξουν τους χάρτες και τα σχολικά τους βιβλία, τα οποία βρίθουν αλυτρωτικών  σημείων;  Και αν δεν συμφωνήσουν τα δυο μέρη, αφού δεν προβλέπεται από την συμφωνία των κ.κ Τσίπρα και Ζάεφ τι θα γίνει;

«Σε περίπτωση που το ένα Μέρος θεωρεί ότι το άλλο Μέρος δεν δρα σύμφωνα με τις προβλέψεις της παρούσας Συμφωνίας, το Μέρος αυτό θα γνωστοποιήσει κατ' αρχάς στο άλλο Μέρος τις ανησυχίες του και θα αναζητήσει μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων. Εάν τα Μέρη δεν μπορέσουν να επιλύσουν το ζήτημα διμερώς, μπορεί να συμφωνήσουν να ζητήσουν από το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να κάνει χρήση των καλών υπηρεσιών του για την επίλυση του ζητήματος. Οποιαδήποτε διαφορά προκύψει μεταξύ των Μερών σχετικά με την ερμηνεία ή εφαρμογή της παρούσας Συμφωνίας και δεν έχει επιλυθεί σύμφωνα με τις διαδικασίες  μπορεί να υποβληθεί στο Διεθνές Δικαστήριο. Τα Μέρη πρέπει πρώτα να προσπαθήσουν να συμφωνήσουν σε κοινή υποβολή στο εν λόγω Δικαστήριο κάθε τέτοιας διαφοράς. Ωστόσο, εάν δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία μετά την παρέλευση εξαμήνου ή μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος όπως τα Μέρη αμοιβαία θα συμφωνήσουν, τότε κάθε τέτοιου είδους διαφορά δύναται να υποβληθεί από οποιοδήποτε από τα Μέρη μονομερώς».

Ξέρουν οι Έλληνες πόσο «ανεξάρτητο» είναι το Διεθνές Δικαστήριο ή ο ΟΗΕ, με τον περίφημο «διαμεσολαβητή του» αμερικανό, Μάθιου Νίμιτς; Είναι αυτό που καταδίκασε τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς για εγκλήματα πολέμου και τον…αθώωσε, μετά τον θάνατο του, υπό τις, γνωστές και περίεργες συνθήκες, στα κελιά του. Η ιστορία και η πολιτική γράφεται από την πλευρά των ισχυρών. Δυστυχώς οι κυβερνώντες της χώρας μας, σε μια πολιτική άκριτης στήριξης των θέσεων ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, θα επιφέρουν την ολική καταστροφή, χωρίς κανένα ουσιαστικό θετικό αποτέλεσμα, παραχωρώντας «γη και ύδωρ» στα σκόπια.

Θόδωρος Ελευθεριάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου