Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση του "Ωδείου Ναούσης"


Μετά από  δημοσίευση στα ηλεκτρονικά μέσα  που θίγει το Σωματείο μας αναφορικά με την πραγματοποίηση της Συναυλίας «Η Νάουσα τραγουδάει Μίκη», στην οποία συμμετέχει το Ωδείο μας και καλλιτεχνικά και ως συνδιοργανωτής και ειδικότερα στο θέμα της αφίσας, ανακοινώνουμε τα ακόλουθα για την αποκατάσταση της αλήθειας από την πλευρά του Μουσικού Σωματείου "Ωδείου Ναούσης: α) Οι συζητήσεις με την "Λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης" ξεκίνησαν από το
προηγούμενο καλοκαίρι ανάμεσα σε μέλη του Δ.Σ. από τη μια μεριά και την κ. Μαργαρίτα Θεοδωράκη και Ζωή Παυλοπούλου από την άλλη και όταν διαμορφώθηκε μια τελική πρόταση συνεργασίας σε καλλιτεχνικό επίπεδο με το σωματείο μας και τέθησαν και οι οικονομικοί όροι απευθυνθήκαμε στο Δήμο Νάουσας (Αντιδημαρχία Πολιτισμού) να διερευνήσει το ενδεχόμενο διοργάνωσης ή συνδιοργάνωσης της συναυλίας. Έτσι σιγά- σιγά φτάσαμε στο ποθητό αποτέλεσμα της πραγματοποίησής της στις 23 Ιουνίου. β) Όλο αυτό το διάστημα το "Ωδείο" έθεσε τους όρους του σε θέματα ρεπερτορίου, συμμετοχής του στη συναυλία και προώθησης της εκδήλωσης προς την "ορχήστρα", όροι που έγιναν αποδεκτοί. γ) Οι προτάσεις για την επιλογή των δύο σολιστών-τραγουδιστών (Μπάσης-Δούτση) έγιναν κατόπιν συνεργασίας με το Δήμο μας προς την "ορχήστρα" και συμφωνήθηκαν από την άλλη πλευρά. Το ίδιο έγινε και για τους όρους συμμετοχής του τρίτου τραγουδιστή Κώστα Πατσιά, ως φιλική συμμετοχή στη συναυλία με δύο τραγούδια, πράγμα που επίσης έγινε αποδεκτό. δ) Την αφίσα επιμελήθηκε το επιτελείο του δήμου και όταν μας επιδείχτηκαν δυο-τρεις προτάσεις επιλέξαμε και προτείναμε αυτήν που ήταν απολύτως συμβατή με τη συμμετοχή του κάθε καλλιτέχνη και της χορωδίας επίσης και που κοινοποιήσαμε στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της πόλης μας. Σε όλη αυτή τη διαδρομή δεν είχαμε καμία μα καμία σχέση συνεργασίας με τον ίδιο το μεγάλο συνθέτη τον οποίο κυρίως τιμούμε με την πραγματοποίηση αυτής της συναυλίας.
Κατόπιν τούτων ελπίζουμε να καταλαβαίνετε ότι οι θέσεις του «Ωδείου» ήταν απολύτως ξεκάθαρες και γνωστές προς πάσα κατεύθυνση από την αρχή. Στοχεύοντας αποκλειστικά και μόνο στην προσφορά μιας ποιοτικής μουσικής βραδιάς στους εκατοντάδες φίλους του σωματείου μας και σε όλο το κοινό της Νάουσας, ελπίζουμε να αντιληφτεί ο καθένας τους κόπους μιας τέτοιας προσπάθειας από την πλευρά του Δήμου Νάουσας, του Σωματείου μας και της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας και να σταθεί στην ουσία της καλλιτεχνικής πλευράς του ζητήματος. Δηλαδή στις 23 Ιουνίου «η Νάουσα τραγουδά Μίκη»
Το Δ.Σ του Ωδείου Ναούσης

Επειδή δε θεωρούμε ιδιαιτέρως κωμικοτραγικό το γεγονός να σκιάζεται η όλη υπόσταση της εκδήλωσης από το θέμα της αφίσας, παραθέτουμε και τις δύο και ο κόσμος ας κρίνει το τι και το γιατί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου