Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Γλώσσα αρχαία ή νέα μακεδονική δεν υπάρχει. Και οι λίθοι...κεκράξονται.Του Μανώλη Βαλσαμίδη

Αυτά που συμβαίνουν δεν πίστευα ότι μπορούν να συμβούν, με ξεπέρασαν. Έχω να διαλέξω ανάμεσα στη χρήση ακραίων εκφράσεων και τη σιωπή. Δεν θα σιωπήσω. Επιλέγω την ήπια γλώσσα και θα πω
αλήθειες. Μακεδονική γλώσσα στη Μακεδονία, την Αρχαία και την Νέα δεν υπάρχει. Αυτό που λέγεται από τους προπαγανδιστές της γείτονος, αυτό που αναμασιέται από ορισμένους Ευρωπαίους "φίλους" μας, και από τους δικούς μας εφιάλτες, ότι μπορεί ο Αλέξανδρος και η βασιλική οικογένεια να ήσαν Έλληνες και να μιλούσαν Ελληνικά, αλλά ο λαός, οι Μακεδόνες μιλούσαν Μακεδονικά είναι ασύστολο ψεύδος. Τίποτε πιο ψευδές. Ο Λαός της αρχαίας Μακεδονίας, ο απλός λαός γνώριζε μιλούσε και έγραφε μια γλώσσα την Ελληνική.

Έχουν βρεθεί τόσα και τόσα και έχουν γραφτεί από ειδικούς ερευνητές τόσα που απορώ για την άγνοια που βασιλεύει σε ορισμένους ξένους αλλά και Έλληνες ανεξάρτητα σε ποιο επίπεδο μόρφωσης ή στρατόπεδο πολιτικό βρίσκονται. Και δεν το βουλώνουν. Μιλούν ...περιδιαγραμμάτων. Κούνια που τους κούναγε!

Έλληνες και ξένοι ερευνητές που μελέτησαν και έσκαψαν, όργωσαν την Μακεδονική γη και κατανάλωσαν χρόνια και χρόνια, τη ζωή τους ολόκληρη στην ανασκαφή, την έρευνα και τη συγγραφή βοούν: Δεν υπάρχει γλώσσα Μακεδονική. Οι Μακεδόνες, λαός και βασιλείς, μία γλώσσα γνώριζαν, μιλούσαν και έγραφαν, την ΕΛΛΗΝΙΚΉ.

Να πω ονόματα επιστημόνων; Δεν θα μας έφτανε ο χώρος της ανάρτησης. Ξέρω ότι τους αδικώ. Ζητώ συγγνώμη. Θα αναφερθώ στην Αμερικανίδα Μιλλερ. Έχω στα χέρια μου την ανακοίνωσή της, διαβάζω τις επιγραφές του τάφου Λύσωνος και Καλλικλέους από την έκδοση του βιβλίου "Μίεζα" στα γαλλκά. Η Mme Stella Miller μας δίδει όπως τις βρήκε το 1943, ως βοηθός του Χαράλαμπου Μακαρόνα, τις ταφικές επιγραφές, όπως παρακάτω:

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΛΥΣΩΝΟΣ, ΛΥΣΩΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥ, ΑΡΓΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥ, ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ ΑΡΓΕΙΟΥ/ΛΥΣΩΝΟΣ ΓΥΝΗ, ΚΑΛΛΙΣΤΩ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ/ΛΥΣΩΝΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥ/ ΓΥΝΗ, ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ ΛΥΣΩΝΟΣ/ ΓΥΝΗ ΙΠΠΙΟΥ ΧΑΙΡΕ,
Και ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΛΛΙΚΛΕΟΥΣ, ΑΡΓΕΙΟΣ ΚΑΛΛΙΚΛΕΟΥΣ, ΕΥΙΠΠΟΣ ΚΑΛΛΙΚΛΕΟΥΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Α.../ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΟΥ ΓΥΝΗ, ΗΓΗΣΩ ΠΑΡΑΜΟΝΟΥ/ ΓΥΝΗ ΚΤΗΣΙΝΟΥ ΧΑΙΡΕ, ΣΠΑΡΤΗ ΕΥ.../ ΑΡΓΕΙΟΥ ΓΥΝΗ

Έχω ...δίπλα μου και τον Δήμιτσα. Αν δεν περπάτησε τη Μακεδονία. Μνημειώδη τα βιβλία του ΑΡΧΑΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΝ ΛΙΘΟΙΣ ΦΘΕΓΓΟΜΕΝΟΙΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟΙΣ ΣΩΖΟΜΕΝΟΙΣ, Ο Μαργαρίτης Γ. Δήμιτσας με τον εκδοτικό οίκο Α/ΦΩΝ ΠΕΡΡΗ μας έδωσε το 1896 την πνευματική και αρχαιολογική παράσταση της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ εν συλλογή επιγραφών. Στη συλλογή αυτή υπάρχουν 1409 ελληνικές επιγραφές και 189 λατινικές. Από τις επιγραφές ξεχωρίζω τις κοντινές μας, όπως παρακάτω:
ΠΕΛΙΓΕΝΗΣ ΠΕΛΕΙΓΕΝΟΥ. Βρέθηκε στην πάνω Γάστρα. Δημοσιεύτηκε από τον Delacoulonche.
ΤΕΡΕΝΤΙΑ ΑΡΤΕΜΙΝ ΤΕΚΝΑ ΜΝΗΜΗΣ ΧΑΡΙΝ. Βρέθηκε στα Μπάνια, Εκκλησιά Αγ. Γεωργίου.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΙΡΑΙ, Βρέθηκε στην Αγία Μαρίνα (Τσαρμαρίνοβο) από τον Delacoulonche.
ΑΡΤΕΜΙΝ ΑΓΡΟΤΕΡΑΝ ΓΑΖΟΡΕΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΒΛΟΥΡΕΊΤΙΝ... Βρέθηκε στην Επισκοπή Ναούσης.

Στα τελευταία χρόνια οι επιγραφές που βγήκαν στο φώς και δημοσιεύτηκαν, και οι επιγραφές που ετοιμάζονται να δημοσιευτούν από παλιούς και νέους ανασκαφείς είναι άπειρες. Δεν βρέθηκε ούτε για δείγμα μια επιγραφή στην αναφερόμενη από τους ανίδεους ή τους υπηρετούντες αλλότρια συμφέροντα πλαστογράφους ανθέλληνες Μακεδονική γλώσσα. Μακεδονική γλώσσα δεν υπήρξε ποτέ.

Αν ενοχλεί κάποιους το ότι βγήκε ο λαός στους δρόμους και φωνάζει, ας όψονται αυτοί που δεν τον ακούν. Νηφάλια σκεπτόμενος θα πω ότι δεν πρέπει να φτάσουμε σε νέο διχασμό. Να πούμε στο λαό να σιωπήσει; Οι Φαρισαίοι ζήτησαν από τον Χριστό να παρέμβει και να πείσει τους μαθητές του και τον λαό να σταματήσουν να φωνάζουν. Επιτήμησον τοις μαθηταίς σου. Και πήραν την απόκριση: Και εάν ούτοι σιωπήσωσιν, οι λίθοι κεκράξονται.

Είναι Φαρισαϊσμός να ζητάς σεβασμό στους θεσμούς, όταν ο ίδιος τους έχεις απογυμνώσει και από το τελευταίο φύλλο. Δώστε ουσία στους θεσμούς, ορθώστε το ανάστημά τους απέναντι στους επίβουλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου