Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Στη Μέση ανακοίνωσε το "κούμπωμα" της Εγνατίας ο δήμαρχος Νάουσας

Σημαντικά τα όσα είπε ο κ.Κουτσογιάννης στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 11ης Ιουνίου και για τον κάθετο άξονα της Εγνατίας, μετά από την σύσκεψη που είχε στην Αθήνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου υποδομών κ.Δέδε, παρουσία του βουλευτή Ημαθίας κ.Ουρσουζίδη, τον οποίο ευχαρίστησε ο δήμαρχος. «Είμαστε
σε καλό δρόμο για κάθετο άξονα  της Εγνατία μαζί με το υπουργείο, ώστε να μπει σε σαφή τροχιά ολοκλήρωσης , στο προσεχές διάστημα» είπε ο κ.Κουτσογιάννης.

Ερωτώμενος δε για το θέμα από τον σύμβουλο της ΛΑ.Σ κ.Λακηνάνο είπε ότι για την μελέτη της σύνδεσης του τμήματος Πατρίδα-Εγνατία, το τρέχει ο ίδιος και ενδιαφέρεται ο  προσωπικά. «Εμάς ενδιαφέρει πρωτίστως και δευτερευόντως της ΠΚΜ. Η μελέτη έχει συμβασιοποιηθεί με ορίζοντα παράδοσης τους 8 μήνες. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την ένταξη του στους εθνικό σχεδιασμό, με κόστος 30 εκ. ευρώ. Συντονίζουμε τις προσπάθειες, ώστε να τρέξουμε όλοι μαζί. Ο κάθετος άξονας κουμπώνει στη Μέση» είπε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι η Βέροια ουσιαστικά δεν θέλει να γίνει το έργο, αφού επιμένει στο κούμπωμα του στην σημερινή περιφερειακή οδό. Επίσης ο κ.Κουτσογιάννης τόνισε ότι το έργο έχει καθυστερήσει, ενώ θα υπάρξει πρόβλημα με το ποσό που θα απαιτηθεί για τις απαλλοτριώσεις.  Αντιθέτως είπε ότι είναι πιο εύκολη η κατασκευή του κόμβου των Μονοσπίτων, της τάξης των 4. εκ. ευρώ, την χρηματοδότηση του οποίου δεσμεύτηκε ότι θα πράξει το υπουργείο υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου