Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Τάκης Μαυρογιώργος: Παρέλαβα Νοσοκομείο υπό διάλυση. Σε 1,5 χρόνο πραγματοποιήσαμε ολοκληρωμένη παρέμβαση

Σημαντικά τα όσα μας είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας, Τάκης Μαυρογιώργος, για τα τεκταινόμενα στο χώρο της δημόσιας υγείας της περιφερειακής μας ενότητας, ειδικά δε σε αυτά της δευτεροβάθμιας, νοσοκομειακής, περίθαλψης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  (μπορείτε να την
παρακολουθήσετε σε μαγνητοσκόπηση στο site της, www.imerisia-ver.gr) και τις ΑΝΑ…κρίσεις.


Παρέλαβα το Νοσοκομείο Ημαθίας υπό διάλυση



«Παρέλαβα το Νοσοκομείο Ημαθίας υπό διάλυση. Μέσα σε ενάμιση χρόνο πραγματοποιήσαμε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση. Τον Ιούλιο έρχονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών 8 ειδικοί γιατροί, 5 στο Νοσοκομείο Βέροιας και 3 στη Νάουσα. Οι ασθενείς που έχουν πραγματική ανάγκη, θα έχουν πολύ πιο εύκολη και άνετη πρόσβαση στη νοσοκομειακή περίθαλψη. Καθημερινά έχουμε στη Βέροια 180 με 240 επισκέψεις στα «επείγοντα», οι οποίοι ελπίζουμε ότι θα μειωθούν σε σημαντικό αριθμό, με τους γιατρούς των ΤΕΠ, παράλληλα φυσικά με την ανάπτυξη των τοπικών μονάδων υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) και τον οικογενειακό γιατρό. Έτσι θα σταματήσει η αθρόα προσέλευση, αφού πολλοί καταφεύγουν στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων, για να αποφύγουν την αναμονή των τακτικών εξωτερικών ιατρείων. Η πρωτοβάθμια δημόσια περίθαλψη καλείται να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην προληπτική ιατρική του πληθυσμού, μέσα από εξετάσεις, όπως το τεστ ΠΑΠ, η μαστογραφία, το PSA για τους άνδρες, κ.α Ο οικογενειακός γιατρός θα ανήκει στο δημόσιο (ΕΦΚΑ) και θα μπορεί να έχει μέχρι 2.000 άτομα στο φάκελό του. Αυτός θα αποφασίζει για το πού πρέπει να παραπεμφθούν όσοι χρήζουν νοσηλείας».



Ολοκληρώνεται η μελέτη αναμόρφωσης του οργανισμού λειτουργίας των Νοσοκομείων μας



«Μέσα στον Ιούνιο ολοκληρώνεται η μελέτη αναμόρφωσης του οργανισμού λειτουργίας των Νοσοκομείων της Βέροιας και της Νάουσας, η οποία θα έχει προοπτική δεκαετίας. Θα λειτουργήσει ο ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών, η ηλεκτρονική υπογραφή, ώστε να μειώσουμε τη γραφειοκρατία, με την οποία δίνουμε καθημερινά μάχη».



Τα Χριστούγεννα η παράδοση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Βέροιας



«Κάλεσα, στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Βέροια, τον υπουργό εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη στο Νοσοκομείο, για το θέμα της νέας πτέρυγας, που καθυστερεί εδώ και 2 χρόνια.  Πέρσι τον Ιούνιο είχαμε 3 επιβλέπτοντες μηχανικούς κτηριακών υποδομών (σ.σ συμβασιούχοι του δημοσίου, χωρίς την υπογραφή των οποίων δεν μπορεί η ΠΚΜ να πληρώσει τον εργολάβο για τα τμήματα των εργασιών που αποπερατώνονται), αλλά παραιτήθηκαν, αφού διορίστηκαν στη δημόσια εκπαίδευση. Προσλήφθηκαν νέοι τα Χριστούγεννα του 2017 και οι εργασίες έμειναν στάσιμες. Με παρέμβαση Σκουρλέτη, η υπηρεσία συνεργάστηκε άμεσα με τον ανάδοχο».



Επιτακτική ανάγκη η κατασκευή ηλεκτροστασίου. Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση των 2 Νοσοκομείων



«Είναι επιτακτική ανάγκη η κατασκευή ηλεκτροστασίου, για να εξυπηρετηθεί η νέα πτέρυγα. Προχωρούμε στην ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων μας, με τη χρήση φυσικού αερίου και την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στις στέγες. Θα εξοικονομήσουμε έτσι ένα ποσό της τάξης των 500.000 ευρώ ετησίως, το οποία θα δοθεί στην ανακαίνιση της ξενοδοχειακής τους υποδομής. Είναι απαράδεκτο τα κρεβάτια των κλινικών να είναι 30 και 40 χρονών».



Υπάρχει η δυνατότητα με τη νέα πτέρυγα να γίνει καρδιοχειρουργική πτέρυγα



«Το Νοσοκομείο της Βέροιας προχωρά ικανοποιητικά με τη λειτουργία του αιμοδυναμικού του τμήματος (σ.σ στεφανιογραφίες και επεμβατικές τοποθετήσεις στεντ κ.α). Υπάρχει η δυνατότητα, με τις 6 αίθουσες χειρουργείων που θα λειτουργήσουν στη νέα πτέρυγα, να υπάρξει καρδιοχειρουργικό τμήμα».



Διεκδικούμε μονάδα χημειοθεραπείας και στελέχωση των 10 κρεβατιών της ΜΕΘ



«Διεκδικούμε τη λειτουργία μονάδας χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Βέροιας, η οποία δεν θα υποκαθιστά το έργο των τριτοβάθμιων μονάδων των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, αλλά θα μπορούν οι ασθενείς να δέχονται τα απαιτούμενα σχήματα, χωρίς να ταλαιπωρούνται με μετακινήσεις. Στη νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θα υπάρξουν 10 κρεβάτια, που πρέπει να στελεχωθούν με 5 εντατικολόγους και ανάλογο εξειδικευμένο, νοσηλευτικό προσωπικό».



Μεγάλο πρόβλημα τα αδέσποτα



«Έξω από το νοσοκομείο υπάρχουν 15 αδέσποτοι σκύλοι και μέσα άλλοι 8. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί μια κατάσταση, που συντηρούμε όλοι μας, αφού κάποιοι τα ταΐζουν. Τα σκυλιά δημιουργούν αγέλες, που επιτίθεται η μια στην άλλη».



Καλή η συνεργασία μας με το ΕΚΑΒ. Παρελήφθησαν 4 ασθενοφόρα, αναμένονται άλλα 3



«Όταν ανέλαβα διοικητής, οι σχέσεις των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, αναφορικά με τα ασθενοφόρα, ήταν αυτή του…σκύλου με τη γάτα. Αποκατέστησα τις σχέσεις. Η συνεργασία μας με το ΕΚΑΒ είναι καλή. Στεγάστηκε σε δικό μας χώρο, ενώ δημιουργούμε  υπόστεγο φύλαξης των ασθενοφόρων. Παραλάβαμε 4 νέα από τον ΤΑΡ, ενώ αναμένουμε άλλα 3. Επίσης υπάρχει ένα ασθενοφόρο των Νοσοκομείων μας, το οποίο εξυπηρετεί εξιτήρια ασθενών και διακομιδές εντός των δυο Νοσοκομείων».



Στα τέλη του φθινοπώρου ο νέος αξονικός στο Νοσοκομείο Νάουσας



«Ο διαγωνισμός των 20 νέων αξονικών τομογράφων, που προκήρυξε το «Σισμανόγλειο», ολοκληρώνεται εντός του Ιουλίου. Εκτιμώ ότι θα εγκατασταθεί ο νέος αξονικός στο Νοσοκομείο Νάουσας, Οκτώβριο με Νοέμβριο του 2018».



Μέχρι τέλος Ιουλίου ο ειδικός παθολόγος στη Νάουσα



«Στα τέλη Ιουλίου θα προσληφτεί ο παθολόγος (επιμελητής Β) στη Νάουσα. Ο νέος ειδικός παθολόγος, που προσλήφθηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, δεν θέλει να πάει στη Νάουσα».



Το Κέντρο Αποκατάστασης θα έδινε βιωσιμότητα στο Νοσοκομείο Νάουσας»



«Το Κέντρο Αποκατάστασης θα έδινε βιωσιμότητα και προοπτική μέλλοντος στο Νοσοκομείο Νάουσας, με τη μετανοσοκομειακή αποκατάσταση παθολογικών ή ορθοπαιδικών περιστατικών. Μπορεί να γίνει είτε και καθ΄ ύψος, ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση».



Κλείνω τον επόμενο χρόνο τη θητεία μου στη διοίκηση του Νοσοκομείου Ημαθίας



«Δεν με ενδιαφέρει πλέον η πολιτική σε όποιο επίπεδο (σ.σ ο κ. Μαυρογιώργος υπήρξε επικεφαλής της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας, παράταξης της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας το 2003). Του χρόνου κλείνω και την τριετή μου θητεία στο Νοσοκομείο Ημαθίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου