Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Γιώργος Βασιλείου:Τι άλλαξε άραγε και σταμάτησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ο κατά τα άλλα πρωτοποριακός δήμαρχός μας;

Ακολούθησε ο σύμβουλος της "Δημοτικής Πρωτοβουλίας" Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος αναφέρθηκε στo γνωστό θέμα της...CinΕΡΙΑ.


"Kι όμως έρχονται κάποιες στιγμές που αναιρείς και αυτά που έχεις υποσχεθεί στον ίδιο σου τον εαυτό. Πόσες φορές άραγε έχω πει ότι δεν θα ξαναγράψω για τα απίθανα κατορθώματα της σημερινής δημοτικής Αρχής της πόλης μας, δηλαδή της Νάουσας, και πόσες φορές έχω
αυτοαναιρεθεί. Υπάρχει βέβαια και κάποια αιτία. Ξαφνικά βλέπεις κάτι, αμέσως σου έρχεται μια απίθανη επιθυμία, παίρνεις τον κονδυλοφόρο, και αρχίζεις το κατεβατό. Περνούσα λοιπόν πριν από τρεις μέρες, από τον δρόμο του Νοσοκομείου προς την έξοδο της πόλης, και εντελώς ασυναίσθητα, έριξα το βλέμμα μου, προς το όμορφο κτίριο "ΕΡΙΑ", όπως καθιερώθηκε να λέγεται, το Κέντρο Τεκμηρίωσης της Βιομηχανικής μας Κληρονομιάς, που είτε μας αρέσει, είτε όχι, ανακαινίστηκε με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και εγκαινιάστηκε από την κακή και απρογραμμάτιστη προηγούμενη δημοτική Αρχή, κατά τα λεγόμενα βέβαια του σημερινού δημάρχου μας.
Με έκπληξη διαπίστωσα λοιπόν, ότι στην συμβολή των δύο τοίχων, στο επάνω μέρος αυτών, εκεί που βρίσκεται και το κυλικείο, έχει τοποθετηθεί μια πολύ όμορφη πινακίδα, με ζωηρά χρώματα. Το περιεχόμενο αυτής είναι "CinERIA', δηλαδή το διακριτικό γνώρισμα του κινηματογράφου Νάουσας, που καθιερώθηκε( ο κινηματογράφος) από τον δήμαρχό μας, όπως εξάλλου φαίνεται και στην επισυναπτόμενη φωτογραφία. Προς θεού. Δεν ισχυρίζομαι ότι τοποθετήθηκε από τον ίδιο. Μπορεί ο κινηματογράφος Νάουσας να ξεκίνησε να λειτουργεί από την εταιρεία με την επωνυμία" ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ- ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ", στην οποία μέτοχος και συνιδρυτής ήταν αρχικά ο ίδιος σε ποσοστό 50%, και όχι σε 16,6%, όπως ατυχώς είχε ισχυρισθεί, από αμέλεια βέβαια, σε μια πολύωρη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μας, προς το τέλος του έτους 2014, αλλά ήδη έχει αποχωρήσει από αυτήν, από την 10-3-2016, γεγονός που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.
Βέβαια το κυλικείο είναι μισθωμένο από την ίδια εταιρεία, νόμιμα βέβαια, η οποία συνεχίζει να λειτουργεί και τον κινηματογράφο Νάουσας, πάντα στο ωραίο και άνετο αμφιθέατρο του κτιρίου, με ασυναγώνιστο μάλιστα εισιτήριο. Μπορεί λοιπόν η τοποθέτηση της πινακίδας να ήταν ιδέα κάποιου άλλου μετόχου της εταιρείας, και δη του έτερου δημοτικού μας συμβούλου, που συνεχίζει να είναι μέτοχος αυτής. Τα ζητήματα όμως που προκύπτουν είναι δύο. Το πρώτο είναι ότι παράνομα τοποθετήθηκε στο κτίριο η συγκεκριμένη πινακίδα, και επιπλέον ότι παράνομα γίνεται χρήση της λέξης"ΕΡΙΑ", και το δεύτερο ότι θυμήθηκα επακριβώς τι είχε πει ο δήμαρχός μας, στην προαναφερόμενη συνεδρίαση, που για την ιστορία αφορούσε το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο εκείνης της χρονιάς,απόφαση που τελικά ακυρώθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση, ως παράνομη, και που ήταν τα παρακάτω" Διότι όπως θα θυμάστε προεκλογικά, παρά τις προσπάθειες που έκανε η σημερινή αντιπολίτευση να με καταδείξει ως άνεργο και άεργο, εγώ είχα επιχειρηματική δραστηριότητα και πριν και θα συνεχίσω να έχω επιχειρηματική δραστηριότητα, δεν υπάρχει τίποτα το ασυμβίβαστο σε αυτό το πράγμα. Διότι απλά δεν είναι επιδίωξή μου να γίνω επαγγελματίας πολιτικός........". Τι άλλαξε άραγε και σταμάτησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα, ο κατά τα άλλα πρωτοποριακός δήμαρχός μας? Και γιατί αυτός ο υπέρμαχος της νομιμότητας, ανέχεται τέτοιες πράξεις? Εκτός βέβαια και αν δεν έχει αντιληφθεί την συγκεκριμένη πινακίδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου