Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Κώστας Καλαϊτζίδης: Ναι στην υπαγωγή του Νοσοκομείου Νάουσας στην Γ΄Ζώνη

Τους χαιρετισμούς του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα μετέφερε, κατά την τοποθέτηση του στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, με θέμα το Νοσοκομείο, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης. Ο κ.Καλαϊτζίδης στάθηκε αλληλέγγυος στα αιτήματα των εργαζομένων,
ζητώντας να υπαχθεί το Νοσοκομείο Νάουσας στην Γ΄Ζώνη Κινήτρων, ώστε να γίνουν ευκολότερες οι διαδικασίες πρόσληψης ιατρικού προσωπικού"Βρισκόμαστε στο πλευρό των πολιτών ,όχι μόνο της Νάουσας και της Ημαθίας, αλλά όλης της Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζοντας την παροχή αξιοπρεπούς δημόσια περίθαλψης υγείας, σε όλες τις βαθμίδες της.Είτε αυτή είναι από Κέντρο Υγείας, είτε από Δευτεροβάθμια Υγειονομική Μονάδα, είτε από  Τριτοβάθμια.
Σκοπός της παρουσίας μου σήμερα, εκπροσωπώντας τον Απόστολο Τζιτζικώστα , την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και την παράταξη μας την «Αλληλεγγύη» δεν είναι να διαχωρίσω, αλλά να ενώσω, ώστε να βρούμε την χρυσή τομή στα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Νάουσας, τα οποία όντως δεν δημιουργήθηκαν πρόσφατα, αλλά έχουν ρίζες στο παρελθόν.
Επειδή πολλές φορές ακούστηκαν ψευδή στοιχεία για τον ρόλο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο ζήτημα της αγοράς του αξονικού τομογράφου της Νάουσας, τονίζω σε όλους τους παριστάμενους  ότι αν αύριο η 3η ΥΠΕ, στην οποία ανήκει το Νοσοκομείο, προτεραιοποιήσει τις ανάγκες της και βάλει σε πρώτη θέση την αγορά του, εμείς είμαστε οι πρώτοι που θα το πράξουμε. Η χρηματοδότηση του εγκρίνεται όμως αποκλειστικά και μόνο από την κυβέρνηση και την 3η ΥΠΕ, στην οποία ο ίδιος ο περιφερειάρχης έχει στείλει τρεις φορές για το ζήτημα του αξονικού τομογράφου της Νάουσας, χωρίς να πάρει ποτέ απάντηση.
Ας αναπροσαρμόσει λοιπόν η κυβέρνηση τον προϋπολογισμό για την υγεία στην ΠΚΜ, εντάσσοντας σε πρώτη προτεραιότητα την προμήθεια του αξονικού τομογράφου της Νάουσας και αύριο κι όλας ξεκινάμε τις διαδικασίες. Καιρός λοιπόν να σταματήσει αυτή η «κολοκυθιά» και το λέω με ειλικρίνεια. Είμαι πρόθυμος να κατέβω μαζί με τον δήμαρχο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον υπουργό υγείας αύριο κι όλας για να πάρουμε την έγκριση του.
Επειδή επίσης ακούγονται ψέματα ότι η ΠΚΜ διαθέτει δικά της κονδύλια, από εθνικούς πόρους, καλό θα είναι να σταματήσει και αυτό το παραμύθι. Οι πόροι των περιφερειών έχουν μειωθεί κατά 70% τα τελευταία χρόνια των μνημονίων και δεν μπορούμε να συντηρήσουμε ούτε το οδικό δίκτυο ευθύνης μας, όπως δήλωσε πρόσφατα ο περιφερειάρχης, κατά την επίσκεψη του στο Νοσοκομείο της  Βέροιας.
 Βέβαια πέραν του τομογράφου το Νοσοκομείο της Νάουσας χρειάζεται ΑΜΕΣΑ γενναία ενίσχυση του με ιατρικό προσωπικό, κυρίως στην παθολογική κλινική, που αποτελεί την καρδιά ενός ιδρύματος δευτεροβάθμιας περίθαλψης. Οι εργαζόμενοι έκαναν πρόταση για υπαγωγή του Νοσοκομείου της Νάουσας στην Γ΄ζώνη κινήτρων, ώστε να υπάρξουν μπόνους για τους γιατρούς που θα θελήσουν να το υπηρετήσουν.
Προφανώς και υπάρχει πρόβλημα στελέχωσης και των άλλων κλινικών , με ιατρικό, νοσηλευτικό και υπαλληλικό προσωπικό. Είναι μεγάλη η συζήτηση για το πρόβλημα της υγεινομικής περίθαλψης στην χώρα μας και φυσικά δεν μπορεί να πράξει κάτι κανένας δήμος, καμιά περιφέρεια. Είναι στο χέρι της κυβέρνησης να ζητήσει από τους δανειστές την γενναία χρηματοδότηση της.
Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι η πόρτα του Απόστολου Τζιτζικώστα, αλλά και η δική μας φυσικά, είναι πάντα ανοικτή στον καλόπιστο και γόνιμο διάλογο, ώστε να βοηθηθεί η δημόσια υγεία στη Νάουσα και σε όλες τις πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας. Η «Αλληλεγγύη» δεν αντιπολιτεύεται, ούτε συμπολιτεύεται  την κεντρική κυβέρνηση. Δρα απλά και μόνο στα πλαίσια των καθηκόντων της, που είναι να βρίσκεται κοντά στην καθημερινότητα του πολίτη, που αυτά τα χρόνια είναι πολύ βαριά φορτωμένη" είπε στην τοποθέτηση του ο  κ.αντιπεριφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου