Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Imathia Uuality, Ζάππειο Μέγαρο. Τι είπαν οι διοργανωτές στη συνέντευξη τύπου της Βέροιας

 Κώστας Καλαϊτζίδης: Η Ημαθία σήμερα, για πρώτη φορά συνενώνει στον μέγιστο βαθμό τις δυνάμεις της, προετοιμαζόμενη  να παρουσιάσει στην πρωτεύουσα, σε έναν ιστορικό χώρο, όπως είναι το Ζάππειο Μέγαρο, το τουριστικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό της προϊόν.
Θα βρεθούμε  στο κέντρο της επικαιρότητας από
την Παρασκευή 13η έως και την Κυριακή 15η Οκτωβρίου στην Αθήνα, υποδεχόμενοι χιλιάδες επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να μας γνωρίσουν από κοντά, γενόμενοι πρεσβευτές μας, αφού θα έχουν την δυνατότητα να βιώσουν τις Αιγές, την Μίεζα, την βυζαντινή Βέροια, από την κα. Αγγελική Κοτταρίδη, να γευτούν τις παραδοσιακές γεύσεις και τον οίνο μας και φυσικά να γνωρίσουν τις Ημαθιώτικες επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον αγροτοδιατροφικό τομέα.


Κώστας Βοργιαζίδης: Για πρώτη φορά γίνεται οργανωμένη προβολή της τουριστικής, πολιτιστικής και γαστρονομικής Ημαθίας. Ευχαριστώ όλους τους διοργανωτές, τονίζοντας ότι η παρουσία του δήμου Βέροιας θα είναι η καλύτερη δυνατή.

Στέλιος Δάγγας: Ο δήμος Νάουσας στηρίζει την προσπάθεια. Εύχομαι να αποκομίσουμε τα ανάλογα οφέλη για όλη την Ημαθία.

Νίκη Καρατζιούλα: Ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής θα ήθελα να τονίσω ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια συμμετοχής των οινοποιητικών μας επιχειρήσεων, αλλά και όλων των επιχειρηματιών που ασχολούνται με καινοτόμα προϊόντα του πρωτογενή τομέα της περιφερειακής μας ενότητας.

Θεόφιλος Τεληγιαννίδης: Μεταφέρω τις ευχές του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής κ. Τάκη Τσαγκαλίδη. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία μιας συλλογικής προσπάθειας προβολής των καρπών της Ημαθιώτικης γης. Η Ημαθία χαράζει, ως κατεξοχήν αγροτική περιοχή, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.

Δημήτρης Μάντσιος: Εκμεταλλευόμενοι τα ακτινοβόλα ιστορικά μας μνημεία, πάνω ένα βήμα παραπάνω, αφού η Ημαθία είναι ο μοναδικός τόπος όπου υπήρξαν οι δυο παγκόσμιες προσωπικότητες, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Αριστοτέλης, που βρίσκονται στο νούμερο 5 και 6 της αναζήτησης στο google.  Για πρώτη φορά παρουσιάζουμε το αριστοτελικό μενού,  συνδυασμένο με τα τοπικά μας προϊόντας, δίνοντας ώθηση στου τουριστικό ρεύμα της Ημαθίας. Στο τριήμερο θα έχουμε πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες μας.

Γιώργος Παλησίδης: Να αναδείξουμε ως γαστρονομικό προϊόν το μοσχαρίσιο κρέας της Ημαθίας με το κρασί της, όπως έχει πράξει αντίστοιχα η Τοσκάνη στην Ιταλία.  Οι Αθηναίοι σεφ θα μάθουν τα παραδοσιακά μας προϊόντα από τους δικούς μας, παρουσιάζοντας παραδοσιακά, αλλά και μοντέρνα εδέσματα, σε συνδυασμό με το ξινόμαυρο κρασί μας.  Σε κάθε περίπτερο θα υπάρχουν φοιτητές που θα παρουσιάζουν την υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων  μας.  Θέλουμε να μεγαλώσουμε τις μέρες παραμονής των μεμονωμένων τουριστών στην Ημαθία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου