Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Για τους μαθητές.Του πατρός Πορφυρίου Προδρομίτη

Αγαπητά μας παιδιά, γονείς και δάσκαλοι,μαζί με τις εγκάρδιες ευχές μας γιά το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να σας πούμε ένα "μυστικό". Σίγουρα, το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι μας, αφού θα περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε αυτό. Το μυστικό όμως που θέλουμε να σας πούμε είναι ότι στο σχολείο ΜΑΘαίΝΟΥΜΕ. Αποκτούμε γνώσεις, αποκτούμε παιδεία, εκπαιδευόμαστε. Και αυτό το ταξίδι της γνώσης είναι ωραίο. Το άγνωστο μάς γίνεται γνωστό. και
όλη αυτή η διαδικασία δεν είναι μόνο γιά το αύριο, γιά το μέλλον. Αυτή όλη η διαδικασία δημιουργεί χαρά και ενθουσιασμό. Η γνώση δηλαδή γεννάει χαρά και ενθουσιασμό.
Χαρείτε, παιδιά, το σήμερα. Χαρείτε την γνώση που θα σάς δίνουν τα μαθήματα. Ενθουσιαστείτε από τον καινούργιο κόσμο που ανοίγεται μπροστά σας. Χαρείτε το σήμερα.
Και αν είστε χαρούμενοι στο σήμερα, σίγουρα στο αύριο θα πάτε κερδισμένοι και πλούσιοι σε συναισθήματα και γνώση.
Αγαπητά μας παιδιά, θα Σας πω και κάτι που όλοι, οι αποτυχημένοι μεγάλοι, φοβούνται να Σας το πούνε.
Αγαπητά μας παιδιά, κυρίως των μεγάλων τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου. Ζήστε την αθωότητα της νιότης σας. Ζήστε την χαρά της αγνότητας και της καθαρής ζωής. Μην παρασύρεστε. θα μεγαλώσετε και θα ζήσετε την πικρία της ζωής.
Τώρα, που είστε παιδιά, ζήστε ανέμελα και ελεύθερα. Μην θέλετε, πριν καλά καλά ξεκινήσετε την ζωή σας, να την λερώσετε με σαρκικά πάθη. κρατηθείτε.
Αγωνισθείτε γιά ωραία πράγματα. Μην θέλετε να μπλέξετε. Η αγάπη είναι το θεϊκό αίσθημα και ανήκει πρώτα και πάνω από όλα στον Θεό. Έχετε χρόνια μπροστά σας.
Ζήστε την ομορφιά της καθαρής ζωής και της αγνότητας.
Και η ευλογία του Θεού θα σας σκεπάζει.
Καλή και χαρούμενη, ελπιδοφόρα και καρποφόρα η νέα σχολική Σας χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου