Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Έρχεται το Naoussa Street Art Festival!

Πλούσιες θα είναι οι εκδηλώσεις στο φεστιβάλ τέχνης δρόμου “Naoussa Street Art Festival” που διοργανώνει η καλλιτεχνική ομάδα “Loba Team”, από τις 28 Αυγούστου, έως τις 10 Σεπτεμβρίου στην πόλη, σε συνεργασία με τον δήμο Νάουσας. Πρόκειται να πραγματοποιηθούν εικαστικές παρεμβάσεις σε διάφορα κτίρια και υπαίθρια σημεία της πόλης,εικαστικές εκθέσεις, έκθεση αφισών , υπαίθριες μουσικές συναυλίες σε κεντρικά σημεία της
πόλης, ενώ οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τις συναυλίες “Secret Concert” με το κουαρτέτο «Jazz on the Road» την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου και την “Back to School Concert” με τους Μύρωνα Στρατή και Ησαΐα Ματιάμπα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, με ελεύθερη πάντα είσοδο.  Με το καλό και σίγουρα θα πιάσουν τόπο τα 21.000 ευρώ που χρηματοδοτεί τις εκδηλώσεις ο δήμος Νάουσας.



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ LOBART FESTIVAL 2017
25 Αυγούστου- 31 Σεπτεμβρίου 2017
Η ανανεωμένη 6η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης Lobart Festival 2017, ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια εικαστικά γεγονότα στη Βόρεια Ελλάδα, ανοίγει τις πύλες της στις 25 Αυγούστου στην πόλη της Νάουσας και ολοκληρώνεται στις 31 Σεπτεμβρίου. Καταξιωμένοι ζωγράφοι και street art & graffiti καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρευρίσκονται και συμμετέχουν ενεργά στο σύνολο των δράσεων που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.
ΔΡΑΣΕΙΣ
• Έκθεση Ζωγραφικής
Έργα καλλιτεχνών, επηρεασμένα από ποικίλα καλλιτεχνικά και φιλοσοφικά ρεύματα, παρουσιάζονται στο φιλότεχνο κοινό εκφράζοντας τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά καλώντας το να τα οικειοποιηθεί.
• Mural Art
Street art & graffiti καλλιτέχνες μετατρέπουν, με τα πινέλα τους, τους τοίχους σε καμβάδες και ζωγραφίζουν σε πραγματικό χρόνο μετατρέποντας κεντρικά σημεία της πόλης σε υπαίθριες πινακοθήκες προσφέροντας στους πολίτες την ευκαιρία να γίνουν κοινωνοί και να τους απολαύσουν επί τω έργω.
• Rooftop Wine Art Night
Cocktails κρασιού βασισμένα στο πολύφερνο τοπικό ξινόμαυρο υπό τους ήχους χαλαρωτικής μουσικής θα πλαισιώσουν τα καλλιτεχνικά δρώμενα και θα χαρίσουν μια μαγευτική και αξέχαστη βραδιά σε κάθε παρευρισκόμενο.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΔΡΑΣΕΩΝ
• Έκθεση Ζωγραφικής
Πολυχώρος πολιτισμού Χρήστου Λαναρά «ΕΡΙΑ»
• Mural Art
Επιλεγμένα κεντρικά σημεία της πόλης της Νάουσας
• Wine Art Nights
Οδός Παναγούλη
Επίτιμος καλεσμένος: Γεώργιος Κακαβάς, Δρ Ιστορίας της Τέχνης, Διευθυντής του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου
 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ LOBA RTTEAM
H ομάδα LOBART συγκροτήθηκε το 2010 με πρωτοβουλία των Κωνσταντίνου Αντιφάκου, Γεωργίου Μεγαλογιάννη, Ιωάννη Μεγαλογιάννη και Κωνσταντίνου Τούφα (ενεργών μελών από το 1997 μέχρι σήμερα στο χώρο της τέχνης) έχοντας ως βασικό στόχο τη δημιουργία και προώθηση εναλλακτικών
μορφών πολιτισμού και τέχνης.
Είναι μία καινοτόμος αναπτυξιακή ομάδα που αποσκοπεί στην προώθηση και δημιουργία των δημόσιων τοιχογραφιών, στις συνεργασίες με δημόσιους φορείς, οργανισμούς και συλλόγους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθιστώντας τον πολιτισμό αναπτυξιακό εργαλείο στην πολιτιστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, αλλά και ολόκληρης της χώρας.
Είναι η ανάγκη της έκφρασης και της δημιουργίας μέσα από εικαστικές παρεμβάσεις σε δημόσια μέρη που ο ίδιος ο καλλιτέχνης μεταφέρει και ταυτόχρονα μοιράζεται με το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
Η μεταφορά της τέχνης από τον εσωτερικό κόσμο του καλλιτέχνη στον εξωτερικό τονώνει και συνάμα συνδράμει στο πολιτιστικό και βοιωτικό επίπεδο των ανθρώπων, κάνοντας τους συμμέτοχους και συνοδοιπόρους σε ένα ατελείωτο ταξίδι πολύχρωμων συναισθημάτων, όπου αναβαθμίζει και αναβαθμίζεται.
Συνεργασίες - διοργανώσεις - παρεμβάσεις:
Δημόσιες εικαστικές παρεμβάσεις - τοιχογραφίες
Διοργανώσεις φεστιβάλ
Διοργανώσεις εκθέσεων
Εργαστήρια για παιδιά
Συνεργασίες με αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς
Συνεργασίες με καλλιτέχνες
Συνεργασίες με εταιρίες και γραφεία
Εθελοντισμός
Ενεργής συμμετοχή πολιτών και ατόμων με ειδικές ανάγκες
Διοργάνωση: Lobart Team
Πληροφορίες: facebook.com/lobartfestival
 instagram/lobart.festival
 Emailεπικοινωνίας: lobart.festival@gmail.com
LOBART FESTIVAL 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου