Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Κεφτεδάκια με πικάντικο κουλιάσου! Οι καταπληκτικές βλάχικες συνταγές του Χρήστου Μαντίδη

Ένα μοναδικό χώρο με βλάχικες συνταγές έχει δημιουργήσει στο φατσοβιβλίο ο Christos Mantidis. Σήμερα μας παρουσιάζει κεφτεδάκια με πικάντικο κουλιάσου! Δείτε την συνταγή του και ακολουθείστε τον στη σελίδα του, όπου θα βρείτε την βλάχικη παράδοση στην κουζίνα!

Μπουνετζούε! Πάντα υπάρχουν έξυπνοι τρόποι, για να κάνει κανείς με κεφτεδάκια ένα νέο φαγητό. Σήμερα στα τηγανητά που ετοίμασα, πρόσθεσα Βλάχικο κουλιάσου με ξύδι, δυόσμο και τυρί
τριμμένο. Ετσι προέκυψε ένα διαφορετικό πιάτο με ξυδάτη επίγευση...Οι κεφτέδες είναι ζυμωμένοι με φρέσκο κρεμμύδι, φρέσκο δυόσμο, μυζήθρα.
350 γραμμ. ζυμωμένο κιμά, λάδι για το τηγάνισμα, 2 1/2 ποτήρια νερό, 2 κουταλιές αλεύρι, 3 κουταλιές ξύδι, 4-5 κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 3 κουταλιές ξερή μυζήθρα τριμμένη.
Πλάστε μέτρια κεφτεδάκια και τηγανίστε τα. Σε καθαρή κατσαρόλα και σε 4 κουταλιές από το λάδι του τηγανίσματος στραγγισμένο ροδίστε το αλεύρι. Ρίξτε το νερό και, μόλις ξεκινήσει να βράζει, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός απο το αλάτι. Μόλις δέσει μέτρια η σάλτσα, αλατίστε την και βάλτε τους κεφτέδες, να πάρουν μια βράση. Σερβίρετε τους χλιαρούς σκέτους με το κουλιάσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου