Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Πρόστιμο 800.000 ευρώ από την επιτροπή ανταγωνισμού σε 9 τεχνικές εταιρείες δημοσίων έργων για καρτέλ σε διαγωνισμό στην Πέλλα!

Πρόστιμο 805.000 ευρώ, επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε 9 τεχνικές εταιρείες, για καρτέλ, επί διαγωνισμού δημοπράτησης δημόσιων έργων  στην Πέλλα . Μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού σχετικά με τη νόθευση του
διαγωνισμού «Περιβαλλοντική Αποκατάσταση - Ανάπλαση Χ.Α.Δ.Α. Νομού Πέλλας», διαπιστώθηκε ότι οι  επιχειρήσεις  συμμετείχαν σε συμφωνία ή/και εναρμονισμένη   πρακτική με στόχο την χειραγώγηση του επίμαχου διαγωνισμού. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης,  τονίζεται ότι οι ανωτέρω 9 εταιρείες συμμετείχαν στη νόθευση του επίμαχου διαγωνισμού στην  Πέλλας  και πραγματοποίησαν προ της διεξαγωγής του διαγωνισμού,  πολυμερή συνάντηση σε ξενοδοχείο της Έδεσσας, καθώς και άλλες επιμέρους συναντήσεις και επαφές μεταξύ τους στο πλαίσιο των οποίων κατήρτισαν σχέδιο για τον εκ των προτέρων καθορισμό του αναδόχου του έργου,  των προσφερόμενων εκπτώσεων που θα εξασφάλιζαν την ανάδειξη του με όσο το δυνατόν χαμηλότερη έκπτωση (καθορισμός τιμών), καθώς και  την υποβολή προσφορών κάλυψης.  Τι να πει ή καλύτερα τι να απαγγείλει κανείς από το…όμορφος κόσμος ηθικός, εταιρικά πλασμένος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου