Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Πρωτοποριακή εμφύτευση holter καρδιάς, για πρώτη φορά σε επαρχιακό νοσοκομείο, στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Βέροιας!

Με μια μικροεπεμβατική εμφύτευση holter καρδιάς σε ασθενή  που έπασχε από πολλαπλά συγκοπικά επεισόδια, η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου της Βέροιας, γίνεται η πρώτη, σε επίπεδο επαρχιακού νοσοκομείου, στην χώρα μας. Ο διευθυντής της κλινικής κ. Βογιατζής και η ομάδα του τοποθέτησαν διεπιδερμικά, στην περιοχή του θώρακα, ένα μικροσκοπικό holder το οποίο συνδέεται on line με εξωτερικά μονάδα και με τον θεράποντα ιατρό του ασθενούς, ο οποίος ειδοποιείται για την ομαλή ή μη λειτουργία της καρδιάς, μπορώντας σε πραγματικό χρόνο να του δώσει την απαιτούμενη
φαρμακευτική αγωγή. Η επέμβαση διεξήχθη με επιτυχία, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου της Βέροιας, το οποίο με την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας, που υλοποιεί μέσω των περιφερειακών της προγραμμάτων, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος σε επίπεδο παροχής τριτοβάθμιας νοσοκομειακής νοσηλείας, στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής, αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου