Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Ανοικτοί για το κοινό οι μακεδονικοί τάφοι των Ανθεμίων και την Κυριακή!

Εξαιρετική η πρωτοβουλία της αγαπητής Εφόρου Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελικής Κοτταρίδη να επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας σε σημαντικά μνημεία της περιοχής της Νάουσας, το οποίο με φροντίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων της περιφερειακής μας ενότητας διατηρούνται επισκέψιμα και με δωρεάν είσοδο για το κοινό .Από αυτό το Σάββατο 3 Ιουνίου, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται τα Σαββατοκύριακα  τους Μακεδονικούς  Τάφους της Κρίσεως και των Ανθεμίων στα
Λευκάδια, δυο από τα λαμπρότερα και καλύτερα διατηρημένα μνημεία της αρχαίας Μίεζας.
Επίσης   και το αρχαίο θέατρο της πόλης, έπειτα από την ολοκλήρωση της αποκατάστασής του, θα είναι ανοιχτά για το κοινό από τις 10:00 ως τις 18:00 το Σάββατο και την Κυριακή. Το ωράριο επισκεψιμότητάς τους για τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας παραμένει 9:00 - 15:00.
Οι επισκέπτες μπορούν στην περιοχή της Νάουσας να δουν τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό και το σπάνιο ζωγραφικό διάκοσμο του Τάφου της Κρίσεως, που χρονολογείται στα τέλη του 4ου αι. π.Χ. και του Τάφου των Ανθεμίων (α’ μισό 3ου αι. π.Χ.), καθώς και το αποκατεστημένο πλέον αρχαίο θέατρο, και να πάρουν μια γεύση της πόλης που υπήρξε η αρχαία Μίεζα στα χρόνια των Μακεδόνων βασιλέων, όταν ο Αριστοτέλης δίδασκε εδώ, στη Σχολή του, «τον ηθικόν και πολιτικόν λόγον» στους νεαρούς Μακεδόνες ευγενείς και στον ίδιο τον Αλέξανδρο. Συγχαρητήρια στην κα. Κοτταρίδη και τους συνεργάτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: