Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ιερά Μονή Αγίων Πάντων στα Παλατίτσια Ημαθίας. Ένα πνευματικό περιβόλι του Θεού

Πνευματικό περιβόλι του Θεού το Μοναστήρι των Αγίων Πάντων στα Παλατίτσια της Βεργίνας. Έντεκα χρόνια πριν η Γερόντισσα Χριστοδούλη, με την ευλογία του Γέροντα Παύλου και με την αδελφότητα της Μόνης, δούλεψαν σκληρά το σκληρό χώμα, ολοκληρώνοντας τις εγκαταστάσεις που ήταν στα τσιμέντα. Σκληρή δουλειά από όλες τις Μοναχές, τον Γέροντα Παύλο και τον Πατέρα Χριστόδουλο. Μολογώ ότι
έχω καιρό να επισκεφθώ αυτό τον επίγειο παράδεισο καλοσύνης, του γλυκού λόγου, της πνευματικότητας και της ακτινοβολούσας θεϊκής ηρεμίας στα πρόσωπα όλων. Σήμερα, παραμονή της γιορτής, θα ανέβω για τον εσπερινό, στις 6,30 το απόγευμα, να αναπέμψω, αναξίως έστω, μαζί με την αδελφότητα και τους πατέρες δέηση προς Πάντες τους Αγίους να σκέπουν τον κόσμο ολάκερο. Αύριο Κυριακή 11 Ιουνίου θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Αξίζει να επισκεφθείτε το μοναστήρι, ακολουθώντας το φιδωτό χωμάτινο μονοπάτι, στα δεξιά του δρόμου Παλατίτσια-Συκιά.
Υ,Η Η φωτογραφία είναι η πρώτη που έβγαλα το 2006 την αδελφότητα, πριν γίνουν οι κουρές της Γερόντισσας και των μοναχών. Ο Θεός να τους δυναμώνει στον αγώνα τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου