Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Τάκης Μαυρογιώργος: Ασύμφορη η τοποθέτηση του παλιού αξονικού τομογράφου της Βέροιας, στη Νάουσα

Συνέντευξη τύπου, αναφορικά με το ακανθώδες ζήτημα της έλλειψης αξονικού τομογράφου, εδώ και πέντε χρόνια, στο Νοσοκομείο της Νάουσας, παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 28ης Ιουνίου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας κ. Τάκης Μαυρογιώργος. Ο κ. Μαυρογιώργος στην έναρξη της τοποθέτησης του επισήμανε ότι αν ο δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης πραγματοποιούσε την, προ έτους, υπόσχεση του για χρηματοδότηση της προμήθειας του "αξονικού" από το κληροδότημα του ιδρύματος "Δημούλα", με τις δωρεές ιδιωτών που ο ίδιος είχε εξασφαλίσει, το Νοσοκομείο Νάουσας θα είχε προμηθευτεί ένα σύγχρονο τομογράφο, 16 τομών, αντίστοιχο με αυτόν που θα
εγκαινιαστεί στο Νοσοκομείο Βέροιας στις 24 Αυγούστου (σ.σ διαβάστε σχετικά σε άλλο αποκλειστικό μας ρεπορτάζ). Συνεχίζοντας, άφησε εκ νέου αιχμές εναντίον του κ. Κουτσογιάννη, λέγοντας ότι δεν απαντούσε στις κλήσεις του, ενώ ενημέρωσε για την συνάντηση που είχε με τον υπουργό υγείας κ. Ξανθό την υποδιοικήτρια του κ. Πέρβου και όχι τον ίδιο."Ο δήμαρχος αναθεώρησε την έως τότε πολιτική του για λόγους που οφείλει ο ίδιος να εξηγήσει",τόνισε  χαρακτηριστικά Είπε επίσης ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια 20 αξονικών τομογράφων σε επίπεδο χώρας, στον οποίο περιλαμβάνεται και αυτός της Νάουσας, δεν μπορεί να γίνει με την  μέθοδο leasing, όπως είχε ανακοινώσει ο κ. δήμαρχος, ενώ εκτίμησε ότι το χρονικό διάστημα της προμήθειας θα αγγίζει τον έναν χρόνο. Ο κ. διοικητής δήλωσε αντίθετος και με την πρόταση του δημάρχου Νάουσας, την οποία ανακοίνωσε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, για την μεταφορά του παλιού αξονικού τομογράφου της Βέροιας, στη Νάουσα, έως ότι γίνει η προμήθεια του νέου, αναφέροντας ότι το κόστος εγκατάστασης (50.000 ευρώ) και συντήρησης (75.000 ευρώ) λόγω της παλαιότητας του, δεν μπορούν να ενταχθούν στον ήδη ισχνό προϋπολογισμό του Νοσοκομείου Νάουσας.

Θετικά μηνύματα για την επαναλειτουργία της μαιευτικής.

Θετικά ήταν τα μηνύματα από την πλευρά του κ. Μαυρογιώργου, αναφορικά με την επαναλειτουργία της μαιευτικής κλινικής της Νάουσας, αφού με την πρόσληψη 2 μαιευτήρων και την πρόσληψη ενός ακόμη επικουρικού, το Νοσοκομείο, με την επαναφορά των 7 μαιών που εκτελούν τώρα...διοικητικά καθήκοντα, θα λειτουργήσει σε ρυθμούς που απαιτούνται για αντίστοιχες κλινικές.
Για την παθολογική κλινική τόνισε ότι εφημερεύει καθημερινά με την επικουρία γιατρών από την Βέροιας, αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ σύντομα θα γίνει η πρόσληψη ενός επιμελητού β΄ και η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τον διευθυντή της και ενός ακόμη επιμελητού β΄.
Ο κ. Μαυρογιώρος είπε ακόμη ότι με την βοήθεια ιδιωτών επαναλειτουργεί το παλιό ασθενοφόρο του Νοσοκομείου, το οποίο διευκολύνει το ΕΚΑΒ σε εξιτήρια ασθενών, διακομιδές, ακόμη και σε επείγοντα περιστατικά εντός του αστικού ιστού της Νάουσας. 10:14 πμ 29/6/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: