Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

ΕΛΜΕ Ημαθίας: Να απαλλαγούν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση του Δικαστηρίου  Ανηλίκων που καταδίκασε τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου επειδή στην αρχή της χρονιάς μπήκαν μπροστά στις κινητοποιήσεις του σχολείου τους. Η παραπομπή σε δίκη έγινε μετά από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου και  το δικαστήριο  αποφάσισε επιβολή ποινής κοινωνικής εργασίας 80 ωρών ως αναμορφωτικό μέτρο. Ταυτόχρονα
κατηγορήθηκαν και οι γονείς των παιδιών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
         Παρά την κατάργηση της διαβόητης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Αρσένη, οι διώξεις και τα μαθητοδικεία δυστυχώς δεν σταμάτησαν. Οι εισαγγελείς, η αστυνομία, οι χειροπέδες, τα δικαστήρια ανηλίκων και τα αναμορφωτήρια δεν έχουν θέση στο σχολείο. Ούτε έχουν θέση στο σχολείο και στα συνδικάτα μας εκείνοι που γίνονται καταδότες – μηνυτές των μαθητών τους.  Αυτές οι ενέργειες παραβιάζουν κάθε έννοια ηθικής τάξης και κάθε έννοια εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής πρακτικής.
          Εμείς οι εκπαιδευτικοί δίνουμε την μάχη για την μόρφωση των παιδιών μας κάθε μέρα μέσα στην τάξη, Στηρίζουμε πολύπλευρα τη νέα γενιά και γνωρίζουμε ότι καθήκον μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές.
Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα,  όλο το λαό να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές.
Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων, να πάρουν θέση δίπλα στους μαθητές τους, που υπερασπίζονται και δικά τους αιτήματα, όπως οι μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
Με ευθύνη της κυβέρνησης να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία. Να  σταματήσει η ποινικοποίηση  των  αγώνων.
Να  καταργηθεί συνολικά, το  νομοθετικό πλαίσιο που  αξιοποιείται ενάντια στις μαθητικές  κινητοποιήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου