Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Αποκλειστικό.Διχογνωμία μεταξύ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας και δήμου για τα μέτρα πυρασφάλειας

"Επειδή τον τελευταίο καιρό παράγινε το κακό της δημοσιογραφικής κλοπής και επειδή χθες στο σημείο της τοποθέτησης του κ. Παλαμούτη και του κ. Τσάκνη, ήμουν ο μόνος που κάλυπτα την διαδικασία του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ημαθίας, όποιος εκ των συναδέλφων θέλει να χρησιμοποιήσει το ρεπορτάζ μου είναι υποχρεωμένος να βάλει το ότι έγινε για την ΗΜΕΡΗΣΙΑ και το δικό μου όνομα.Θόδωρος Ελευθεριάδης".


Διαφορετικές ήταν οι τοποθετήσεις του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας, Αντιπυράρχου κ. Παλαμούτη Νίκου, με αυτές του υπαλλήλου του δήμου Νάουσας κ. Παναγιώτη Τσακνή για το αν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα πυρασφαλείας στην ζώνη ευθύνης του δήμου.
Ο κ. Παλαμούτης είπε ότι το οδικό δασικό δίκτυο της Νάουσας δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, έχει πολλές βλάβες σε σχέση με πέρσι, έχοντας πολλές βλάβες. Τόνισε την μη ύπαρξη υδροστομίων στην περιοχή της Στράντζας, της Κουτσούφλιανης και της Μεταμόρφωσης, όπου υπάρχουν κατοικίες που σε περίπτωση πυρκαγιάς πρέπει να προστατευθούν. Ακόμη είπε ότι από το Αρκοχώρι μέχρι το
Σέλι δεν υπάρχει κανένας δρόμος πρόσβασης, αφού είναι όλοι κλειστοί από κλαδιά, ευχαριστώντας παράλληλα τον δήμο Βέροιας για την συντήρηση του πυροφυλακείου στην θέση «Σάμπαλι» του Βερμίου.  Στο ζήτημα παρενέβησαν οι κ.κ Μαμαρίκας και Μπαρμπαρούσης, λέγοντας ότι είναι απαραίτητη η λειτουργία των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων των δήμων και ότι πρέπει να υπάρχει συνεχής επαφή με τους φορείς πολιτικής προστασίας.
Ο κ. Τσακνής από τον δήμο Νάουσας (απουσίασαν αιρετοί εκπρόσωποι) αντίθετα από τον κ. Παλαμούτη είπε ότι το δασικό δίκτυο της Νάουσας είναι σε καλή κατάσταση, εκτός κάποιων δρόμων, που όμως ήδη έχει ξεκινήσει η συντήρηση τους, αλλά δεν βοήθησε ο καιρός. Ο κ. Τσακνής αναφέρθηκε σε 25 τεχνικά έργα που έχουν γίνει στο βουνό την τελευταία πενταετία, καθώς και στην πρόσληψη 5 ατόμων την θερινή περίοδο, με τρίμηνες συμβάσεις, για να συνδράμουν στο έργο της πυροπροστασίας.
Σε επικοινωνία μας με τον δήμαρχο Νάουσας κ. Νίκο Κουτσογιάννη, μας τονίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς και το θέμα είναι στην ουσία και όχι σε τυπικές διαδικασίες συνεδριάσεων. "Ο δήμος Νάουσας φροντίζει να είναι τα πάντα σε ετοιμότητα για την αντιπυρική περίοδο" μας είπε ο κ. δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου