Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Εκδηλώσεις του Λυκείου Ελληνίδων Ναούσης

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του το Λύκειο των Ελληνίδων Νάουσας και ειδικότερα η εφορία προβλημάτων και προστασίας παιδιού σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή κυκλοφοριακής αγωγής και χοροδιδάσκαλο του Λυκείου Άκη Τσιάρκα διοργανώνει εκδήλωση- σεμινάριο για τα παιδιά και τους εφήβους των χορευτικών τμημάτων του
και όχι μόνο. Σας προσκαλεί το Σάββατο 27 Μαΐου και ώρα 5.00 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σωματείου Π. Μελά 8 με θέμα : «κυκλοφορώ με ασφάλεια σαν πεζός- επιβάτης – ποδηλάτης».


Το Λύκειο των Ελληνίδων Νάουσας στα πλαίσια των εκπαιδευτικών-ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων του  υποδέχεται  το Σάββατο 20 Μαΐου στις 6.00μ.μ.,  στον πολυχώρο  πολιτισμού της Βέτλανς (Χρήστος Λαναράς)  τον Δημήτρη Καρόγλου  με την παράσταση
« τα κολλητηροφιλαράκια» ,   από το θέατρο σκιών «Σκιάς Όναρ».
Στο έργο :«ο Πασάς διοργανώνει έναν πρωτότυπο διαγωνισμό που θα νικήσει  «ο Καλύτερος Φίλος». Ο Καραγκιόζης και τα κολλητήρια του προσπαθούν να βρουν ποιά συμπεριφορά είναι αυτή που κάνει κάποιον τον Καλύτερο Φίλο. Μέσα από καταστάσεις παιδικής καθημερινότητας τα παιδιά μαθαίνουν πως κάνουμε φίλους, πως παίζουμε με τους άλλους, πως εκφράζουμε τα συναισθήματα μας και τι κάνουμε σε καταστάσεις εκφοβισμού».
Ο  Καραγκιόζης των παιδικών μας χρόνων δεν φέρνει μόνο το γέλιο, αλλά ανασυνθέτει και επανεκφράζει την παράδοση μας και μέσα από τις σύγχρονες παραστάσεις του περνά τα μηνύματα εκείνα που σήμερα , όσο ποτέ άλλοτε, είναι επίκαιρα και αναγκαία , ιδίως για τα παιδιά μας.  Είσοδος ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου