Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για την υπολειτουργία του Νοσοκομείου Νάουσας

Συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο Νάουσας πραγματοποίησαν σωματεία και μέλη προσκείμενα στο ΠΑΜΕ, το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου, διαμαρτυρόμενα για την υπολειτουργία των κλινικών του. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο, ο "Μαρίνας Αντύπας. Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Ν. κ. Σάκης Τσίτσης, κατήγγειλε την υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας.Τόνισε πως το νοσοκομείο της Νάουσας υπολειτουργεί και κάλεσε τον λαό της Νάουσας να συνεχίσει τις
κινητοποιήσεις του και να τις κλιμακώσει μέχρις ότου λειτουργήσουν οι οχτώ κλινικές της μονάδας, με επαρκές ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό.
Ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπίας των συγκεντρωμένων με τη διοικήτρια της Μονάδας  κ. Ιωάννα Πέρβου, στην οποία έθεσαν τα ανωτέρω  αιτήματά τους.
Η κ. Πέρβου τους ενημέρωσε για την κατάσταση στη μονάδα (πρόσληψη τριών παθολόγων και καρδιολόγου, καθώς και επαναλειτουργία μαιευτικής κλινικής, η οποία για να λειτουργήσει κανονικά, όπως ανέφερε, θα πάρει αρκετό χρόνο, επειδή ο εξοπλισμός της δόθηκε σε άλλα νοσοκομεία) και υποσχέθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των συγκεντρωμένων στην πολιτική ηγεσία.
Ο κ. Τσίτσης επεσήμανε το  ζήτημα του τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν το επόμενο διάστημα και το νοσοκομείο θ' αντιμετωπίσει νέα προβλήματα στη λειτουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου