Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ένταση με τις καταγγελίες Τζουβάρα για την τοποθέτηση των υπογείων κάδων απορριμμάτων στην πλατεία Καρατάσου

Σε καταγγελίες για τις εργασίες τοποθέτησης υπόγειων κάδων απορριμμάτων, την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία Καρατάσου Νάουσας, προχώρησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Τζουβάρας, κάνοντας λόγο για βαριές οικοδομικές εργασίες που έγιναν χωρίς την επίβλεψη των αρμοδίων υπηρεσιών  του δήμου. Ο κ. Τζουβάρας κατηγόρησε τον κ. δήμαρχο ότι παρέκαμψε τις υπηρεσίες δίνοντας εντολή ο
ίδιος να προχωρήσουν οι εργασίες. Δημιουργήθηκε μια σύντομη ένταση, η οποία ανάγκασε τον πρόεδρο του σώματος κ. Παρθενόπουλο να διακόψει τη συνεδρίαση για  5 λεπτά.
Απαντώντας ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος κ. Δώρης Καρανάτσιος είπε  ότι  τοποθέτηση υπογείων κάδων είναι θέμα προμήθειας και όχι έργου  και αφορά τον ανάδοχο  που είναι υπόλογος. «Ο  δήμος δεν εμπλέκεται και δεν έχει υποχρέωση. Εκ παραδρομής η αρχαιολογία γνωμοδότησε αφού είναι προμήθεια» τόνισε.
 «Εδώ δεν είναι πεδίο προσωπικών αντιπαραθέσεων. Ας γίνουν σε άλλους χώρους.  Ο κ. Τζουβάρας να είναι πιο προσεκτικός και κόσμιος προς τους υπαλλήλους των υπηρεσιών» είπε ο κ. Κουτσογιάννης συμφωνώντας με την τοποθέτηση των συμβούλων της ΛΑΣ ότι οι  προσωπικές αντιπαραθέσεις αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.


Για το ζήτημα ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Τζουβάρας μας απέστειλε με email το κείμενο που διάβασε στο σώμα και σας το παραθέτουμε αυτούσιο.

Κύριε Πρόεδρε

Με αφορμή του έργου της προμήθειας και τοποθέτησης υπόγειων κάδων, (έργο που το ψήφισα και το υπστηρίζω) που ξεκίνησαν οι εργασίες το πρωί της Παρασκευής 28-04-2016 εντός της πλατείας Καρατάσου και κατόπιν τηλεφωνημάτων που δέχθηκα από δημότες ενήργησα απευθείας για να διαπιστώσω τι ακριβώς συμβαίνει.
Αρχικά επισκέφθηκα τον χώρο, γινόντουσαν βαριές οικοδομικές εργασίες καθαιρέσεων από οπλισμένο σκυρόδεμα σε τμήμα πλάκας των υπόγειων τουαλετών.
Δεν υπήρχε απολύτως κανένα μέτρο ασφαλείας για τους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς που ήταν και αυξημένη η κίνηση λόγω της ημέρας.
Υπήρχαν τα εκσακπτικά μέσα που συνέχιζαν να εκτελούν τις εργασίες.
Επιβλέπων μηχανικός του Δήμου δεν υπήρχε για να ελέγχει τον χώρο και αν τηρούνται τα νόμιμα όπως προβλέπονται για τέτοιες εργασίες.
Επισκέφτηκα την Πολεοδομία με φωτογραφίες που είχα εκτυπώσει κ εκεί ο Δντης απόρησε όταν τις είδε...., σοβαρά??? γίνονται αυτές οι εργασίες στην πλατεία??
Τον ρώτησα εάν έχει εκδοθεί άδεια από την πολεοδομία για την κατεδάφιση του τμήματος πλάκας του υπόγειου κτιρίου ή εάν έχει ορίσει αρμόδιο μηχανικό να ελέγξει την στατική συμπεριφορά αφού ήταν άκρως επικίνδυνο να καταρρεύσει.
Ρώτησα κ άλλους μηχανικούς της υπηρεσίας αλλά κανείς δε γνώριζε και όλοι απορούσαν.....
Απευθύνθηκα μετά στην Διεύθυνση της Τεχνικής Υπηρεσίας και μετά από ώρα βρήκα τον Δντη ο οποίος προς μεγάλη μου έκπληξη είπε πως δεν γνωρίζει τίποτα, αυτό είναι προμήθεια και είναι υπεύθυνοι η Δνση  Περιβάλλοντος.......
Τελικά αποφάσισα να κάνω αίτηση για να μου χορηγηθούν αντίγραφα της μελέτης και οι σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον ορισμό του επιβλέποντα Μηχανικό.
Με το θέμα ασχολήθηκα κ χθες και σήμερα Τετάρτη και ενώ στους όρους της σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμαρχος με τον ανάδοχο, στο άρθρο 3 αναφέρεται
για το χρόνο-τον τόπο και τρόπο παράδοσης της προμήθειας των κάδων πως θα γίνεται σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία αλλά οι ίδιοι μου απαντήσανε εγγράφως πως είναι αναρμόδιοι. Άδεια εκσκαφής και ότι άλλο αφορά για την υπόδειξη των θέσεων των κάδων να απευθυνθώ στον Δήμαρχο.
Που τελικά ο ίδιος ενήργησε ακόμη μια φορά ως ο ειδήμον και επί Τεχνικών θεμάτων παρακάμπτοντας τις αρμόδιες Υπηρεσίες, χωρίς κανένα έλεγχο και κανένα μέτρο προστασίας. Έδωσε την εντολή και οΘεός Βοηθός....!
Και ας υπήρχε απόφαση ΔΣ που όριζε 5 μελή επιτροπή για την παρακολούθηση και διαδικασία της υπογειοποιήσης των κάδων με Πρόεδρο έστω κ  υπάλληλο του τμήματος οικονομικών που συγκλήθηκε πρώτη φορά σήμερα..... είπαμε...., ο Δήμαρχος έδωσε την προφορική εντολή προχθές.... και τέλος....., ποιες αποφάσεις και ποιες εγκρίσεις εσύ μου λές τώρα......!!
Ακόμη και σε κάποιους μηχανικούς του Δήμου που ρωτούσα τεχνικής φύσεως θέματα άκουσα να μου λένε το απίστευτο....,     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ, ΠΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΡΩΤΑΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΟΝ......, είπαμε για τα πάντα και όλα μόνο Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.....!
Εμείς κ Δήμαρχε να σας απαλλάξουμε θέλουμε από τόσα που έχετε να σκεφτείτε, εάν επιμένετε και μπορείτε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα....., να μας απαντάτε εσείς για λογαριασμό των μηχανικών του Δήμου. Φαίνεται πως με την ενασχόληση σας με τα κοινά έχετε εξειδικευτεί τόσο που πραγματικά μας εκπλήσσεται....

Ας μας απαντήσει υπεύθυνα ο ίδιος ο Δήμαρχος

1) Χρειαζότανε άδεια κατεδάφισης από την Πολεοδομία και ορισμός επιβλέποντα μηχανικό?
2) Ήταν προμήθεια αυτό που βλέπαμε όλοι την Παρασκευή στην πλατεία μέχρι αργά τ απόγευμα και όχι ειδικές οικοδομικές εργασίες?
3) Ποιος θα πιστοποιήσει τις επιπλέον εργασίες καθαιρέσεων και πολλών κυβικών άμμου που τοποθετήθηκαν μετά  για να συμπληρώσουν τα κενά του υπόγειου χώρου?
4) Έκανε αίτηση ο ανάδοχος στον Δήμο για το πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες κ εμείς του απαντήσαμε εγγράφως την Παρασκευή?
5) Γιατί δεν ενημερώθηκε η 5 μελής επιτροπή του Δήμου εγκαίρως?
6) Την άδεια εκσακαφής την δώσατε εσείς και όχι η υπηρεσία? και αν ναι..., γιατι??
7) Οι θέσεις εκσκαφής ήταν ενδεικτικές ή συγκεκριμένες?
8) Έπρεπε να πάρουμε απόφαση ΔΣ για τις θέσεις χωροθέτησης των κάδων?  κ εάν όχι...., ποιος τις υπέδειξε? υπάρχει έγγραφο από κάποιον αρμόδιο υπάλληλο που ν αναλαμβάνει την ευθήνη? 
9) Η άδεια από την αρχαιολογία γιατί το θεωρεί έργο κι εμείς το καταφανέστατο το αναφέρουμε προμήθεια? Μήπως βαφτίσαμε το κρέας ψάρι γιατί έτσι μας βολεύει?
10) Ποιος έδωσε εντολή να συνεχίσουν οι εργασίες μετά το πέρας των υπηρεσιών?
 που ως γνωστόν απαγορεύεται από τη νομοθεσία.
11) Ποιος θ αναλάμβανε την ευθήνη σε περίπτωση ατυχήματος αφού δεν υπήρχε κανένας έλεγχος από  τον Δήμο?
12) Γνωρίζατε τελικά ότι ήταν εκεί οι παλιές υπόγειες τουαλέτες κ γιαυτό επιλέχθηκε η θέση?
13) Δεν θα έπρεπε κ Δήμαρχε να πάρουμε απόφαση ΔΣ για κατάργηση τους? εσείς μόνος σας το αποφασίσατε αυτό?

Έτσι ονειρεύεστε κ Δήμαρχε του ΗΡΩΙΚΟΥ μας Δήμου τη νέα Νάουσα?? που θέλει να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης ως πρωτοποπόρος????

Κάποια ηλεκτρονικά μέσα διαστρέβλωσαν ψευδώς τα γεγονότα και γράψανε ότι ακριβώς του είπανε....., για δήθεν καταγγελία από Δημοτικό Σύμβουλο και παρέμβαση από την Πολεοδομία που σταμάτησε προσωρινά τις εγασίες.

Και κάποιοι τοπικοί άρχοντες στο διαδίκτυο έβγαλαν φωτογραφία για το πως θέλουν ν αντιμετωπίσουν τη νέα Νάουσα και να επιβάλουν τα νέα ήθη του Δήμου μας που αλλάζει......., βέβαια στην φωτογραφία έχουν μία περίεργη στάση κ φαίνεται ότι κρατάνε κάτι στα χέρια τους.....,
εύχομαι αυτό που κρατάνε να μην είναι η τύχη της πόλης μας και του Ηρωικού μας Δήμου.
Αυτά τα καταθέτω στο προεδρείο.........., έχει κ ένα κειμενάκι μ τ οποίο δ



Με αφορμή την τοποθέτηση των υπόγειων κάδων απορριμμάτων στην πλατεία Καρατάσου για μια ακόμη φορά η πρόοδος του τόπου βρήκε απέναντι της τους γνωστούς οπισθοδρομικούς οι οποίοι αναδύθηκαν από τον βάλτο τους για να επιχειρήσουν να κρατήσουν τον τόπο πίσω - στα μέτρα τους δηλαδή. Ο Ρομπέν των τουαλετών, γνήσιο τέκνο και υποτακτικός της Λατρείας και η ... Πίπη η φακιδομύτη, γνωστή αργυρώνητη δεν έχουν αντιληφθεί ότι η νέα Νάουσα απλώς δεν τους σηκώνει... Ευτυχώς για τον τόπο και τους δημότες εγώ δεν ειμαι Λατρεία και δεν μασάω από τις βρώμικες πρακτικές σας. Σας το είπα και σε σας και στο αφεντικό σας ριξτε οση λάσπη θέλετε. Θα την κάνω χρήσιμα οικοδομικά υλικά για την πρόοδο του τόπου! Η οποία είναι ήδη εδώ και δεν ανακόπτεται με τίποτα! Ανακουφιστείτε ελεύθερα... #φέρτε_μας_πίσω_τις_ιστορικές_τουαλέτες#ούτε_εγώ_πρόλαβα_να_χρησιμοποιήσω_τις_ιστορικές_τουαλέτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου