Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Στην γενική συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων της χώρας μας, ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Ημαθίας κ. Δημήτρης Μάντσιος

Στην 25η Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Τ.Ε. που έγινε στην Αθήνα παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου ,του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ Δραγασάκη της υπουργού τουρισμού κας. Κουντουρά και πολλών άλλων επισήμων, βρέθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας κ Δημήτρης  Μάντσιος στο πλευρό του πολύ καλού φίλου Γ. Ρέτζου, που αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, αντικαθιστώντας τον επί χρόνια πρόεδρο κ. Ανδρέα Ανδρεάδη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Ρέτζος υπήρξε ο πρόεδρος της πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ)
 Στην καθοριστική καμπή που βρίσκεται σήμερα
ο ελληνικός τουρισμός αναφέρθηκε ο κ. Ρέτζος, επισημαίνοντας ότι ο ΣΕΤΕ έχει 4 στρατηγικούς στόχους για την ενδυνάμωση του.«Σήμερα ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται σε μια καθοριστική καμπή. Τώρα οφείλουμε να αξιολογήσουμε τα σημερινά δεδομένα και να προχωρήσουμε στα επόμενα καθοριστικά βήματα. Μπροστά μας έχουμε 4 στρατηγικούς στόχους να υπηρετήσουμε.
1ον Μακροχρόνια και σταθερή ανάπτυξη που θα μας κατατάξει σε ακόμη καλύτερη θέση στις μεγάλες τουριστικές δυνάμεις του κόσμου.
2ον Ενότητα ολόκληρου του τομέα και εργασιακή ειρήνη ως απαραίτητος  όρος επιτυχίας.
3ον Διαρκής, αρμονική και επωφελής για την ελληνική οικονομία και τη χώρα σχέση με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
4ον Ενδυνάμωση της κοινωνικής διάστασης του τουρισμού και ενίσχυση του κοινωνικού αποτυπώματος.
Για να επιτευχθούν όλοι οι παραπάνω στόχοι χρειάζονται συγκεκριμένες πολιτικές κινήσεις. Ένα πλέγμα πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων που θα λύσουν όλα τα μεγάλα ζητήματα που συσσωρεύονται και πάλι μπροστά μας.Ενδεικτικά αναφέρω την ανάγκη για μειώσεις φορολογικών επιβαρύνσεων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, την οριστική
επίλυση του χωροταξικού ζητήματος, την ευέλικτη πολιτική για τα κόκκινα δάνεια στις τουριστικές επιχειρήσεις.Εμείς από την πλευρά μας επιλέγουμε την οδό της εξωστρέφειας,  την ίδρυση γραφείου του Συνδέσμου στις Βρυξέλες. Πιστεύουμε ότι πρέπει να βρισκόμαστε, ιδίως τώρα, κοντά στα κέντρα των αποφάσεων.Παράλληλα θέτουμε σαν προτεραιότητα μας την αποτελεσματική προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά και την ενίσχυση της εικόνας της χώρας,  που επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό και με την Marketing Greece η οποία εξελίσσεται περαιτέρω. Προτεραιότητα μας, επίσης, είναι να ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο το  Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ), με σκοπό την καλύτερη τεκμηρίωση των στοιχείων, της επιχειρηματολογίας, του επιχειρησιακού σχεδιασμού και της εκπαίδευσης. Από τη θέση του Προέδρου του ΣΕΤΕ, που έχω την τιμή να υπηρετώ από σήμερα, διαβεβαιώνω ότι τόσο εγώ όσο και σύσσωμο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, για όλες τις μάχες που μας αναλογούν, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας. Ο ελληνικός τουρισμός, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει για ακόμα μια φορά το όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Μια συλλογική εθνική προσπάθεια για να βγούμε επιτέλους από την κρίση που μαστίζει τη χώρα.»
Την αισιοδοξία του για τους προγραμματικούς στόχους του ΣΕΤΕ μας δήλωσε ο αγαπητός μας πρόεδρος των Ξενοδόχων της Ημαθίας κ. Μάντσιος, ο οποίος βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των φορέων της περιφερειακής μας ενότητας, υποβοηθώντας σημαντικά την τουριστική προβολή του τόπου μας.
Στη φωτογραφίες μας ο κ. Μάντσιος με τον νέο πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ.Ρέτζο και τον απερχόμενο κ. Ανδρεάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: