Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Το 8ο φόρουμ νέων των ΜΚΟ/UNESCO στη Νάουσα; Γράφει ο Μανώλης Βαλσαμίδης

Θα βάλω ένα ερωτηματικό, γιατί το Φόρουμ είχε προγραμματιστεί να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2017, μετατέθηκε για το 2018 και κινδυνεύει να ματαιωθεί, γιατί δε συμβαδίζουν ο προγραμματισμός, η αποφασιστικότητα και η υλοποίηση των έργων ανάμεσα σε Ευρώπη και Ελλάδα.
Είναι δυο βάρκες δεμένες που τρέχουν με διαφορετική ταχύτητα και, όποιος πατάει με το ένα πόδι
στη μία και με το άλλο στην άλλη, κινδυνεύει με ατύχημα.
Το Φόρουμ αυτό είναι παγκόσμιο. Ήδη το 7ο Φόρουμ ξεκινάει σήμερα στην πόλη Ριάντ στη Σαουδική Αραβία. Παρούσες είναι σπουδαίες προσωπικότητες, όπως η Irina Bokova - Πρόεδρος της UNESCO, ο John Defterios - Παρουσιαστής του CNN, ο Karl Lewis - πολλές φορές χρυσός ολυμπιονίκης, ο Jimmy Wales - Ιδρυτής της Βικιπέδια κ.ά.
Ο CIOFF θα εκπροσωπείται από τετραμελή αποστολή. Επικεφαλής είναι ο πρόεδρος του CIOFF Philippe Beaussant, ο πρόεδρος της κίνησης νέων του CIOFF Antonio Malozzi, ο αντιπρόεδρος των νέων Νικόλαος Παπαπέσιος και η εκπρόσωπος των νέων Λατινικής Αμερικής δις. Laura Lopez. Άξιο σημείωσης είναι ότι εισηγητής στο συνέδριο εκ μέρους του CIOFF είναι ο Νίκος Παπαπέσιος.
Η πραγματοποίηση της πρόβλεψης να γίνει το 8ο Φόρουμ στη Νάουσα θα έχει εξαιρετική απήχηση και η προβολή της πόλης, παγκόσμια, θα είναι μεγάλη. Είναι όμως υπόθεση κινητοποίησης και περισσότερο αποφασιστικότητας τριών παραγόντων: του Υπουργείου Πολιτισμού, του Ελληνικού Τμήματος CIOFF και του Δήμου της Νάουσας. Από πλευράς εξωτερικού οι δυο παράγοντες, CIOFF και UNESCO, έχουν ανάψει το πράσινο φως.
Ρωτώ: Τη θέλουμε αυτή τη δράση ως Δήμος Νάουσας, Εθνικό Τμήμα CIOFF, Υπουργείο Πολιτισμού, ως Ελλάδα; Εάν ναι, ο χρόνος είναι επαρκής, δεν είναι πολύς και δε συγχωρεί παρενέργειες. Προσωπικά έχω θέσει τον εαυτό μου στην υπηρεσία των νέων μας και θα καταθέσω την εμπειρία μου, του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του παγκόσμιου συμβουλίου του CIOFF στη Θεσσαλονίκη το 1997. Οι νέοι στοχεύουν ψηλά, είναι ικανοί για τα ψηλά, ας ανασκουμπωθούμε όλοι να τους βοηθήσουμε στην πραγμάτωση μιας δράσης τους, που θα ωφελήσει τα μέγιστα στην πόλη.        Δεν υπάρχουν σχόλια: