Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Πετυχημένη η εκδήλωση της Θρακικής Εστίας Βέροιας

Πανδαισία χορών, τραγουδιών, εθίμων και δρώμενων από την ΘΡΑΚΗ μας Ανατολική, Βόρεια και Δυτική, παρουσιάσθηκε στην εκδήλωση της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία συμπλήρωσης τριάντα χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου, την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 στον Χώρο Τεχνών. Ήταν μία παρουσίαση της Θρακιώτικης παράδοσης σε όλους
τους τομείς με τους ήχους, τα  τραγούδια, τα δρώμενα, τους χορούς και τα έθιμα της Θράκης.

Στην εκδήλωση μας παρουσιάσθηκαν τα εξής χορευτικά:

1. Παιδικό τμήμα της Θρακικής Εστίας Βεροίας παρουσίασε χορούς Έβρου από τις περιοχές Ασβεστάδες και Μεταξάδες.
2. Το Πολιτιστικό Σωματείο «ΧΟΡΟΣΤΑΤΕΣ» παρουσίασε χορούς από την περιοχή Μοναστήρι Βόρειας Θράκης και το έθιμο της Ρουμπάνας.
3. Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «Η Θράκη», παρουσίασε χορούς από τις περιοχές Μάρηδων, Μεταξάδων, Μακράς Γέφυρας και Αρβανιτών.
4. Το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών "ΚΥΚΛΟΣ" παρουσίασε χορούς από την περιοχή Μπάνα της Βόρειας Θράκης.
5. Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Οινόης Ορεστιάδας «Το ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ» ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΕ χορούς από την περιοχή των γκαγκαβούζηδων.
6. Η Θρακική Εστία Βέροιας παρουσίασε χορούς από το Μπογιαλίκι Βόρειας Θράκης, και το έθιμο «Τα σαράντα τα τσακνάκια»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Βεροίας κ. Βοριαζίδης Κώστας., ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσούντας Νικόλαος, ο εκπρόσωπος της Ι Μεραρχίας Πεζικού κ. Κωτούλας Γεώργιος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαδόπουλος Βασίλης και Σοφιανίδης Γεώργιος, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΠΑ και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κούτρας Χρήστος, πλήθος μελών και φίλων της Θρακικής Εστίας, εκπρόσωποι και μέλη πολιτιστικών συλλόγων.
Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε όλες της προσδοκίες των διοργανωτών.

Ευχαριστούμε τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τα διοικητικά συμβούλια, τους χοροδιδασκάλους, τα μέλη των χορευτικών τμημάτων που παρουσίασαν μία ανεπανάληπτη εκδήλωση.

Ευχαριστούμε την ΚΕΠΑ με τον τ. Πρόεδρο κ. Σοφιανίδη Γεώργιο και τον νέο Πρόεδρο κ. Ακριβόπουλο Λεωνίδα, τον διευθυντή κ. Καμπούρη Γιάννη και την κ. Καραγιαννίδου Νανά για την παραχώρηση της αίθουσας και την αμέριστη βοήθεια τους.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ κ. Μαυροκεφαλίδη Νίκο για την πολύτιμη βοήθεια του.

Ευχαριστούμε τις Εφημερίδες «ΗΜΕΡΗΣΙΑ και «ΛΑΟΣ» και τον ηλεκτρονικό τύπο για την προβολή της εκδήλωσης μας.

Ένα θερμό ευχαριστώ στον χοροδιδάσκαλο μας Λίτο Σταύρο για την πολύτιμη βοήθεια του και συμπαράσταση, και ιδιαίτερα την Λουλούδη Κάκια από την Θεσσαλονίκη και μας δίδαξε χορούς από το Μπογιαλίκι  της Βόρειας Θράκης.

Ευχαριστούμε όλους τους χορευτές μας οι οποίοι μας έκαναν περήφανους για την  χορευτική τους απόδοση.

Ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς των παιδιών που είναι πάντα αρωγοί στην προσπάθεια της Θρακικής Εστίας Βεροίας για την στήριξη  του πολιτισμού μας.

Ευχαριστούμε την κ. Τενεκετζόγλου-Μαλιάρα Ανθούλα για την παρουσίαση όλου του προγράμματος της εκδήλωσης καθώς και τον σύζυγό της Δημήτρη για την πολύτιμη βοήθεια του.

Τον Πλιάτσικα Νίκο ο οποίος μας συμπαραστάθηκε σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας της εκδήλωσης, του αποδίδουμε τα εύσημα της διοργάνωσης, μαζί με τις ευχαριστίες μας.

Και, τέλος ευχαριστούμε τους μουσικούς που απέδωσαν τέλεια τους ήχους της Θράκης : Νταβλιάκο Γιώργο: Γκάιντα – καβάλι, Κοσμίδη Νεκτάριο: Βιολί – Λύρα – Τραγούδι, Κοσμίδου Τασούλα: Κρουστά, Λίτο Γιάννη: Ακορντεόν, Ζάρκο  Νίκο : Κλαρίνο, Μεταξά Βάγια: Τραγούδι.

Βακάλης  Στάθης

Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου