Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Διονύσης Διαμαντόπουλος: Το πρώτο κουδούνι για τα προσφυγόπουλα στο δημοτικό σχολείο Αγίας Βαρβάρας Βέροιας


Έναρξη της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων και στο Δημοτικό Σχολείο της Αγίας Βαρβάρας σήμερα, με το πρώτο κουδούνι να χτυπά για 20 παιδιά κουρδικής καταγωγής. Πρόκειται για προσφυγόπουλα που μένουν με τις οικογένειές τους προσωρινά σε ξενοδοχείο της Βέροιας και προέρχονται από το Κέντρο Φιλοξενίας Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης. Τα συγκεκριμένα παιδιά
φοιτούσαν κανονικά σε σχολείο του Καλοχωρίου και λόγω της προσωρινής μετακίνησης των οικογενειών τους στη Βέροια η φοίτησή τους είχε διακοπεί. Από σήμερα όμως η φοίτησή τους στη Δομή της Αγίας Βαρβάρας θα είναι κανονική, καθώς έχουν τοποθετηθεί όλοι οι αναγκαίοι εκπαιδευτικοί για την πλήρη ανάπτυξη του Προγράμματος.
Το πρώτο «κουδούνι» συνοδεύτηκε από τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, ενώ αναμνηστικά δώρα και γλυκά στα προσφυγόπουλα προσέφεραν και οι μαθητές της Αγίας Βαρβάρας. Συγκινητική η υποδοχή και από φορείς της πόλης που έσπευσαν να καλωσορίσουν τα προσφυγόπουλα με χειροκροτήματα, και δώρα. Κίνηση που ανέδειξε την πραγματική εικόνα της φιλόξενης Ημαθίας, σε αντίθεση με τα επεισόδια που προκάλεσαν ελάχιστοι ένα χρόνο πριν. Αξίζει να τονιστεί και η παρουσία του ιερέα του χωριού στην υποδοχή των προσφυγόπουλων, που με τη στάση του έκανε πράξη την Παύλεια χριστιανική αγάπη. Την αγάπη που… μακροθυμεί, χρηστεύεται, ουκ ασχημονεί και ου χαίρει επί τη αδικία.
Ως Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς μας για το υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού και ευχαριστούμε όλους όσους στάθηκαν δίπλα στα προσφυγόπουλα από την πρώτη μέρα της φοίτησής τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: