Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη με το σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Νάουσας

Tο σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης 29ης Μαρτίου 2017 ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, έχοντας στο πλευρό του την περιφερειακή σύμβουλο κ. Νίκη Καρατζιούλα.
Οι εργαζόμενοι περιέγραψαν στον κ. αντιπεριφερειάρχη τις μεγάλες ελλείψεις  οργανικών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό (22 γιατροί όλων των ειδικοτήτων). Αναφέρθηκαν ακόμη στην αναγκαιότητα άμεσης πρόσληψης  δυο επικουρικών παθολόγων και ενός επικουρικού καρδιολόγου, ώστε να λειτουργήσουν στοιχειωδώς το επόμενο χρονικό διάστημα οι δυο κρίσιμες αυτές κλινικές. Τεράστιο
είναι το πρόβλημα και στις θέσεις Υ.Ε βοηθητικού προσωπικού-τραυματιοφορέων, όπου οι οργανικές θέσεις είναι σαράντα και υπηρετούν μόλις 11 άτομα, εκ των οποίων το ένα αποφασίστηκε να μετακινηθεί από την διοίκηση.
Τα αιτήματα του σωματείου συμπληρώνονται με την πρόσληψη μόνιμου και όχι προσωρινού προσωπικού, την άμεση εξασφάλιση αξονικού τομογράφου, την επαναλειτουργία του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο και την διοικητική αυτονομία του Νοσοκομείου, προκειμένου να είναι λειτουργικό και ασφαλές.
Συμπαραστάτης στα αιτήματα των εργαζομένων για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Νάουσας, όπως αντίστοιχα του Νοσοκομείου Βέροιας και του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας δήλωσε ο κ. Καλαϊτζίδης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν είναι δυνατόν να αγνοείται η αιρετή δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση της Ημαθίας, μη καλούμενη σε συσκέψεις που έχουν να κάνουν με τον κρίσιμο τομέα της δημόσιας υγείας στην περιφερειακή μας ενότητα.
«Πάγιο αίτημα μας είναι η πλήρης στελέχωση με ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και των δυο Νοσοκομείων της Ημαθίας, Βέροιας και Νάουσας, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν σε επίπεδο δευτεροβάθμιας, δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης οι  συμπολίτες μας. Επίσης η αντίστοιχη ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας. Αυτό το αίτημα μας δεν είναι σημερινό, αλλά διαχρονικό, από την στιγμή που αναλάβαμε  ως «Αλληλεγγύη» την διοίκηση της ΠΚΜ και της Ημαθίας, τον Σεπτέμβριο του 2014. Δεν έχει να κάνει με κόμματα. Προσωπικά συγκρούστηκα με όλες τις κυβερνήσεις για τον τόπο μας και αυτό θα κάνω και σήμερα. Όσο δε αφορά την υλικοτεχνική υποδομή των  Νοσοκομείων μας: Τον καθορισμό για την ενίσχυση και τον εξοπλισμό των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , τον έχει αποκλειστικά ως αρμοδιότητα το Υπουργείο Υγείας. Ως διοίκηση της ΠΚΜ έχουμε αποστείλει πέντε  επιστολές στον κ. Υπουργό προκειμένου να μας καθορίσει τις προτεραιότητες του. Οι επιστολές δεν έχουν ακόμη απαντηθεί» δήλωσε σχετικά ο κ. αντιπεριφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου