Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Λύση και εκκαθάριση της ΕΤΑ Α.Ε και επί της αρχής λήψη απόφαση για μεταφορά των εργαζομένων της στον δήμο

Πολύωρη και με ιδιαίτερη ένταση ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαρτίου, με το θέμα της λύσης-εκκαθάρισης της πάλαι ποτέ δημοτικής «ναυαρχίδας», της ΕΤΑ Α.Ε (ξενοδοχείο «Βέρμιο»  του Αγίου Νικολάου) να απασχολεί επί δίωρο το σώμα!

H αρχική εισήγηση του κ. δημάρχου  για απόφαση λύσης και εκκαθάρισης της ΕΤΑ  και
εξουσιοδότηση του σώματος του  στον  κ.Δάγγα  να ψηφίσει στην γενική συνέλευση της, για το 99,5% των μετοχών (σ.σ το 0,5% κατέχει ο δήμαρχος) βρήκε αντίθετη την μειοψηφία, η οποία ζήτησε να υπάρξει πρόνοια μεταφοράς των εργαζομένων της στον δήμο, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει τις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 76 του νόμου 4413/16, το οποίο απαλλάσσει από κάθε ευθύνη αιρετούς που άσκησαν διοίκηση σε πρώην δημοτικές επιχειρήσεις, μεταφέρει τους εργαζόμενους στον δήμο και απαλλάσσει από πρόστιμα και προσαυξήσεις για χρέη προς το δημόσιο.
Η θέση του κ. Καραμπατζού, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. δήμαρχο για την μη ύπαρξη γραπτής εισήγησης εκ μέρους του δημάρχου και η τοποθέτηση του για άμεση μεταφορά των εργαζομένων εντός διμήνου στον δήμο, με  την ταυτόχρονη συμμετοχή και των 33 δημοτικών συμβούλων ως μετόχων της ΕΤΑ, προκάλεσε μια διελκυστίνδα συνεχών τοποθετήσεων από πολλά μέλη του συμβουλίου, με αποτέλεσμα ο κ.δήμαρχος να αναδιαμορφώσει την  εισήγηση του, προτείνοντας το σώμα να ψηφίσει υπέρ της θέσης της ΕΤΑ σε λύση και εκκαθάριση ως κάτοχος των μετοχών της εταιρίας, ώστε  να εκμεταλλευτεί τις πρόνοιες του άρθρου 76 του νόμου 4443/2016. Επίσης πρότεινε την επί της αρχής λήψη απόφασης για την μεταφορά εργαζομένων στον δήμο, καθώς και τον ορισμό ως εκκαθαριστών της ΕΤΑ του ιδίου, του κ. Βασιλείου από την μείζονα μειοψηφία και του κ. Δημησκή από την ελάσσονα.

Ο κ. Κουτσογιάννης κατηγόρησε τον υπουργό κ. Σκουρλέτη για εμπαιγμό, αφού δεν τους δέχεται εδώ και δυο μήνες, αν και το έχει υποσχεθεί, παρουσία της κας. Καρασαρλίδου, ενώ κατηγόρησε την μειοψηφία για πλειοδοσία αγάπης προς τους παριστάμενους εργαζόμενους, επισημαίνοντας ότι η μη αναγραφεί στον προϋπολογισμό του δήμου του κωδικού του κόστους μεταφοράς τους (περίπου 450.000 ευρώ ετησίως) θα καταστήσει άκυρη την απόφαση από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης.


Συγκρότηση συμβουλίου μεταναστών
Το σώμα ενέκρινε την συγκρότηση 11μελους συμβουλίου ένταξης μεταναστών, στο οποίο συμμετέχουν 5 σύμβουλοι, 2 υπάλληλοι του δήμο, 1 δημότης και 3 εκπρόσωποι φορέων μεταναστών.

Επιτροπή τουριστικής ανάπτυξης  και προβολής του δήμου

Επίσης εγκρίθηκε η συγκρότηση  επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του δήμου, η οποία θα διοικείται από 11μελές δ.σ  και θα εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο θέματα της αρμοδιότητας της.
Απομάκρυνση ανενεργών περιπτέρων
Το συμβούλιο ενέκρινε την μεταφορά τριών ανενεργών περιπτέρων στις περιοχές «διοικητήριο», «Αλώνια» και «Εργατικό Κέντρο»

Πρόσληψη ενός ναυαγοσώστη στο κολυμβητήριο Ζερβοχωρίου
Εγκρίθηκε η πρόσληψη ενός ναυαγοσώστη με σύμβαση δυο μηνών για το ανοικτό κολυμβητήριο  Ζερβοχωρίου.

Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στο Δημοτικό Ωδείο « Εστία Μουσών »  και στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Νάουσας
Αποφασίσθηκε η πρόσληψη  26 ατόμων έκτακτου προσωπικού στο δημοτικό ωδείο και τα εικαστικά εργαστήρια του δήμου, με την κάλυψη της δαπάνης τους με αντίτιμο από τους μαθητές.

Έξι γυμναστές για το πρόγραμμα «άθληση για όλους»
Αποφασίστηκε επίσης η πρόσληψη έξι πτυχιούχων φυσικής αγωγής για το πρόγραμμα «άθληση για όλους» με την αμοιβή τους να καταβάλλεται μέσω αντιτίμου των αθλουμένων.



Δυο εργάτες πυρασφαλείας με τρίμηνη σύμβαση

Εγκρίθηκε η πρόσληψη δυο εργατών πυρασφαλείας με τρίμηνη σύμβαση για τις ανάγκες του δημοτικού δάσους.

Ανανέωση συνεργασίας με το Δημοτικό Κτηνιατρείο Βέροιας για στείρωσης των αδέσποτων ζώων  των δύο δήμων 
Ανανεώθηκε η συνεργασία με το δημοτικό κτηνιατρείο Βέροιας για τις ανάγκες στείρωσης αδέσποτων ζώων, με τον κτηνίατρο του δήμου κ. Σπανούδη να προσφέρει εθελοντικά υπηρεσίες , τρεις μέρες την βδομάδα, ενώ τα έξοδα στείρωσης θα αναλαμβάνονται από τον δήμο Νάουσας.

Εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της πόλης

Στις 24.000 ευρώ ανέρχεται το κόστος των επίσημων εκδηλώσεων για την 195η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας, ενώ στα έξοδα περιλαμβάνονται και αυτά της διοργάνωσης του «δρόμου θυσίας»

Συμμετοχή του δήμου Νάουσας στη « Διπλωματία Πόλεων » στη Βαρσοβία

Στη Βαρσοβία θα βρεθεί από τις 2 έως τις 4 Απριλίου αντιπροσωπεία του δήμου Νάουσας, με επικεφαλής τον κ. Κουτσογιάννη, για να εκπροσωπήσει τον δήμο στα πλαίσια της εκδήλωσης «Διπλωματία Πόλεων», όπου θα παρουσιαστεί ο δήμος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου