Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Δραστηριότητες του 4ου ΓΕΛ Βέροιας

Συμμετοχή του 4ου ΓΕΛ  σε ρητορικούς αγώνες

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου ΓΕΛ Βέροιας  συγχαίρει τους μαθητές της ομάδας επιχειρηματολογίας του σχολείου μας  για τη 2η θέση που κατέκτησαν στους ρητορικούς αγώνες που οργάνωσαν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομών Ημαθίας και Πέλλας.
Ευχόμαστε από καρδιάς η ομάδα να συνεχίσει να ασκείται στον λόγο, να ευαισθητοποιείται και να
προβληματίζεται για ζητήματα που απασχολούν το σχολείο αλλά και την ανθρωπότητα ως σύνολο και να ανταλλάσσει απόψεις με συνομηλίκους.
Η εμπειρία της συμμετοχής σε τέτοια ευγενή αγωνίσματα βαθαίνει τη σκέψη των παιδιών μας, τους προσφέρει ουσιαστική γνώση του κόσμου και ενισχύει το πνεύμα της άμιλλας και της συνεργασίας.

Το 4ο ΓΕΛ  στο  Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Τη Δευτέρα, 20/03/2017, το Α4 τμήμα του σχολείου μας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης την συγκινητική και νοσταλγική περιοδική έκθεση με τίτλο «Ραιδεστός-Θεσσαλονίκη. Αρχαιότητες σ’ ένα ταξίδι προσφυγιάς». Περίπου έναν αιώνα μετά την καταστροφή του 1922 εκτίθενται συγκεντρωμένα τα μαρμάρινα αρχαία γλυπτά που κουβάλησαν μαζί με τα ελάχιστα υπάρχοντά τους οι Ανατολικοθρακιώτες πρόσφυγες από τη Ραιδεστό, άλλα με αραμπάδες και άλλα με πλοία βαρυφορτωμένα,  και τα παρέδωσαν στο μουσείο της Θεσσαλονίκης.
Οι μαθητές μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι και απαντώντας σε δοσμένους γρίφους μπόρεσαν να «ανακαλύψουν» τα αρχαία γλυπτά (προτομές, ανάγλυφα, στήλες, κούρους), και να γνωρίσουν μια άγνωστη περιοχή του ελληνισμού, ανιχνεύοντας παράλληλα και τους ποικίλους συμβολισμούς που δίνουν τα εκθέματα ιδιαίτερα τώρα με την μεγάλη προσφυγική κρίση. Τα αρχαία αντικείμενα πλαισιωμένα στον χώρο με φωτογραφίες προσφύγων της Ραιδεστού, αποσπάσματα από μαρτυρίες τους και απόψεις του τύπου της εποχής μοιάζουν να αποτελούν τους αιώνιους συνοδοιπόρους κάθε πρόσφυγα στην αναζήτηση μιας νέας πατρίδας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου