Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Δυναμική παρουσία της Ημαθίας στη FRUIT LOGISTICA 2017 στο Βερολίνο

Η Ημαθία, στο πλαίσιο της νέας εποχής που έχει εγκαινιάσει με την παρουσία της σε Διεθνείς Εκθέσεις, συμμετείχε στην «25η Διεθνή Έκθεση FRUITLOGISTICA 2017», η οποία έγινε μεταξύ 8 και 10 Φεβρουαρίου, στο Βερολίνο.H FRUIT LOGISTICA έχει καταστεί σημαντικό σημείο συνάντησης των παραγόντων του κλάδου των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιούνται πολλές
εκδηλώσεις, παρουσιάζονται καινοτομίες, αλλά και στοιχεία για την εξέλιξη της παραγωγής και των εξαγωγών.
Η έκθεση τα τελευταία χρόνια επεκτείνει τους τομείς της, παρουσιάζοντας καινοτομίες στο χώρο της παραγωγής, της τυποποίησης, καθώς και των βιολογικών προϊόντων. Ταυτόχρονα απευθύνεται και σε εταιρίες Τεχνολογίας, Ασφάλειας και Μεταφοράς Τροφίμων.
Να σημειώσουμε εδώ ότι το περασμένο έτος η FRUIT LOGISTICA έκανε νέο ρεκόρ συμμετοχής με 2.891 εκθέτες από 84 χώρες απ’ όλο τον κόσμο και περισσότερους από 75.000 εμπορικούς επισκέπτες από 135 χώρες.
Ανάλογη συμμετοχή υπήρχε και εφέτος, με τιμώμενη χώρα τη Γερμανία.
Η εξασφαλισμένη μεγάλη συμμετοχή φορέων, επιχειρήσεων και κοινού στην έκθεση αυτή, προσφέρει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και άλλους φορείς, να προβάλουν το προϊόν τους στην παγκόσμια αγορά, να συνάψουν επαγγελματικές συμφωνίες, αλλά και να προσεγγίσουν στοχευμένα τις μεγάλες αγορές.
Η Ελλάδα συμμετείχε με 46 συνολικά επιχειρήσεις εξαγωγής νωπών αγροτικών προϊόντων και μεταποίησης, 15 απ' αυτές από την Ημαθία.
Στην έκθεση για δεύτερη χρονιά συμμετείχε με περίπτερο η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, η οποία, μαζί με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στη χώρα μας, συμβάλει στην προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και ποιοτικών χαρακτηριστικών των αγροτικών προϊόντων της, με σκοπό την ενίσχυση των παραγωγών και των εμπλεκόμενων φορέων, δίνοντας έτσι μια ανάσα στην τοπική οικονομία σ' αυτή τη δύσκολη, οικονομικά, περίοδο για τη χώρα.
Tην πρώτη μέρα της Έκθεσης, το ελληνικό περίπτερο και τις αποστολές της Ημαθίας επισκέφθηκαν ο Βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ κ. Βεσυρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παπάς και η περιφερειακή σύμβουλος κα Καρατζιούλα.
Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε όλα τα( διαβάστε όλο το άρθρο στο )http://imerisia-ver.gr/index.php/eidhseis/oikonomia/topika/item/15362-dynamikh-parousia-ths-hmathias-sth-fruit-logistica-2017-sto-verolino.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου