Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Δραστηριότητες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας επισκέφθηκε  κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, το 4ο ΓΕ.Λ. Βέροιας στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο: «Το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα του Χθες και του Σήμερα. Ενημέρωση και Δράσεις για τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών».
Η δράση απευθύνθηκε σε μαθητές του Α5 τμήματος με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό κ. Τζήμα
Συρμούλα και περιελάμβανε μία σειρά από βιωματικές ασκήσεις οι οποίες είχαν ως σκοπό την εξοικείωση των μαθητών/τριών με τις έννοιες του πρόσφυγα, του μετανάστη, του ασύλου καθώς και την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.
Καθώς οι ευρωπαϊκές κοινωνίες γίνονται περισσότερο πολυπολιτισμικές, πρέπει να επισημάνουμε τις πολλές αιτίες για τις οποίες οι άνθρωποι επιλέγουν ή αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Αυτή η κατανόηση μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση του σεβασμού της διαφορετικότητας και στην ενθάρρυνση της κοινωνικής συνοχής.
Mε την ολοκλήρωση της ενημέρωσης ζητήθηκε από τους μαθητές να αποτυπώσουν στο χαρτί μέσω ομαδικής ζωγραφιάς σκέψεις - συναισθήματα και ιδέες όπως αυτές προέκυψαν κατα τη διάρκεια της βιωματικής δράσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: